Opći izbori

Državljani Turske mogu glasovati u BiH

Glasovanje će biti održano u Velieoslanstvu Republike Turske u Sarajevu
Vijesti / Politika | 29. 05. 2018. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, dalo je suglasnost za glasovanje državljana Republike Turske na teritoriji Bosne i Hercegovine, povodom ponovnog održavanja ranijih općih izbora u Republici Turskoj.

Glasovanje će biti održano u veleposlanstvu Republike Turske u Sarajevu, i to u prvom krugu 16. i 17. lipnja 2018. godine, i u drugom krugu u periodu 30. lipnja i 1. srpnja 2018. godine u terminima od 9 do 21 sat.

Podsjetimo, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u BiH je boravio 20. svibnja, kada se obratio na 6. redovnoj općoj skupštini Unije europskih turskih demokrata (UETD).

Radio Slobodna Europa tada je objavila prilog u kojem navodi kako građani Sarajeva imaju podijeljena mišljenja kad je riječ o ovoj posjeti. Naime, nekima je ''prijateljska posjeta'' turskog državnika dobrodošla, ali je s druge strane ''neuobičajeno da se predizborna sjednica održava u drugoj zemlji''.

Prije nego što je stigao Erdogan je izjavio:
 
"U okruženju u kojem neke zemlje raspravljaju hoće li nam dozvoliti da vodimo kampanju, više volimo da se okupimo s našim građanima u Bosni i Hercegovini. Doći ćemo zajedno s našim građanima iz europskih zemalja u dvorani u Bosni.

Kopirati
Drag cursor here to close