Izvjestitelj EU parlamenta za BiH

Dan Preda: Odlaskom u Rusiju nitko neće postati članicom EU

"Lakše je otići kod Putina i Rusiju. Odlaskom u Rusiju nitko neće postati članicom Europske unije. Ovo je poziv da više dolaze u Bruxelles'', rekao je Preda.
Vijesti / Politika | 11. 01. 2019. u 13:03 Bljesak.info
Kopirati

Cristian Dan Preda, izvjestitelj Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu, je poslije okruglog stola o integracijama u Uniju održanom u Sarajevu poručio da odlaskom u Rusiju nitko neće postati članicom Europske unije.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojedine političare iz Republike Srpske je naveo kao odgovorne za blokade u procesu pristupanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji.

Na pitanje tko blokira proces integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, Preda je odgovorio:

"Jučer sam otvoreno rekao u razgovorima da su u prošlom sazivu Parlamenta izaslanici iz Republike Srpske bili protiv uspostavljanja zajedničkog parlamentarnog odbora. To je samo jedan primjer. Drugi primjer da i iz neznanja blokiraju proces. Sva imena su vam poznata koja blokiraju proces", dodao je.

 

Prema njegovim riječima, pokušavao se sastati u nekoliko navrata sa Željkom Cvijanović dok je bila premijerka Republike Srpske, ali bezuspješno, kao i sa Miloradom Dodikom.

Potom je naglasio:

"Lakše je otići kod Putina i Rusiju. Odlaskom u Rusiju nitko neće postati članicom Europske unije. Ovo je poziv da više dolaze u Bruxelles''.

Cristian Dan Preda boravi u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Jučer se sastao sa članovima Predsjedništva - Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Kopirati