Cvijeće

Dan državnosti u Mostaru

''Nažalost i danas imamo politike i ljude koji su proeuropljani, a ne priznaju ono na čemu se zasniva današnja Europa, a to je prije svega antifašizam'', ocijenio je Špago.
Vijesti / Politika | 25. 11. 2020. u 12:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti palim borcima u srijedu na Partizanskom spomen obilježju i na Šehitlucima u Mostaru obilježen je  Dan Državnosti BiH.

Tom prigodom predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago čestitajući svim građana BiH Dan državnosti poručio je kako "trebamo svoju državu izgrađivati na principima i na svemu onome što danas imaju suvremene i moderne europske države, a to je prije svega antifašizam, odnosno sloboda i jednakost svih građana, a u BiH i svih naroda".

Podsjetio je kako je na današnji dan 1943. godine na zajedanju ZAVNOBiH-a potvrđena državnost BiH i da su stvoreni preduvjeti da BiH kao federalna jedinica kasnije nastavlja svoj razvoj i sve ostalo u bivšoj Jugoslaviji.

''Mi kao ljudi koji nastavljamo tradicije antifašizma smo dužni osigurati da na temeljima na kojima je stvorena BiH, odnosno potvrđena državnost BiH na zasjedanju ZAVNOBiH-a, nastavimo izgradnju BiH s ciljem približavanja BiH Europskoj uniji'', istaknuo je Špago.

Po njegovim riječima, sve ono što su zaključci i odluke ZAVNOBiH-a su proeuropske vrijednosti koje se moraju baštiniti.

''Nažalost i danas imamo politike i ljude koji su proeuropljani, a ne priznaju ono na čemu se zasniva današnja Europa, a to je prije svega antifašizam'', ocijenio je Špago.

Inače, cvijeće su položila brojna izaslanstva među kojima i izaslanstvo Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije, izaslanstvo Parlamenta Federacije BiH na čelu s Edinom Mušićem, izaslanstvo Vlade HNŽ-a na čelu s ministrom obrazovanja Rašidom Hadžovićem i ministrom financija Adnanom Faladžićem, izlastvanstvo JOB-a Mostar, izaslanstvo Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar itd.

U sklopu ovog obilježavanja položeno je cvijeće i na šehitlucima.

Kopirati
Drag cursor here to close