Posjeta mezarju i Partizanskom groblju

Dan državnosti u Mostaru obilježit će se svečanom akademijom u Narodnom pozorištu

Dan državnosti u Mostaru obilježit će se svečanom akademijom i posjetom Partizanskom groblju i mezarju Šehetluci.
Vijesti / Politika | 24. 11. 2018. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnom pozorištu Mostar u nedjelju, u 13 sati, bit će održana svečana akademija povodom 25. studenog, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Istog dana, u 11 sati, će na Partizanskom spomen groblju biti odana počast poginulim borcima u Drugom svjetskom ratu te će predstavnici boračkih organizacija, političkih stranaka, kulturnih institucija i nevladinih organizacija u 12:30 sati posjetiti mezarje Šehitluci, gdje će odati počast poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Uvodničar na akademiji je sociolog i političar Miro Lazović, predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine u periodu agresije od 1992. do 1995. godine, a u programu sudjeluju i glumci Narodnog pozorišta u Mostaru, učenici Muzičke škole prvog i drugog stupnja Mostar te sopranistica Lejla Jusić.

Podsjećamo, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca podružnica Mostar i Bošnjačka zajednica kulture ''Preporod'' gradsko društvo Mostar, organizirali su tribinu pod nazivom ''Bosna i Hercegovina u monarhističkoj Jugoslaviji'' koja je održana 21. studenog, a Muzej Hercegovine i Centar za kulturu Mostar istim povodom su 23. studenog organizirali likovnu izložbu pod nazivom ''Zapis o zemlji'', akademskog slikara Ahmeta Hundura.

Svi programi se održavaju pod pokroviteljstvom Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edina Mušića i Predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerifa Špage.

Kopirati
Drag cursor here to close