Dižu se tužbe

Đaković o optužbama i selefijama: Ovo je bolestan um

Novinare je zanimalo i kakva je veza između Đakovića i Mije Krešića, zamjenika ministra sigurnosti BiH, ali i Milorada Dodika.
Vijesti / Politika | 14. 03. 2019. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je bolestan um napravio, ali ja znam odakle pušu vjetrovi'', rekao je Oslobođenju Mato Đaković, urednik emisije Telering RTRS-a povodom informacija koje je objavio portal Žurnal.info o navodnom vrbovanju selefija za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojkog kantona, a u kojem je, prema pisanju spomenutog portala veza bio Đaković. Iste je tvrdnje iznio i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

''U životu nisam bio u kontaktu ni sa kakvom obavještajnom službom. Možda sam im zanimljiv kao i ovim našim, ali Bože moj, nemam ništa protiv toga. Oružje sam zadnji put nosio u JNA, a čak ni u ovom posljednjem ratu nisam imao oružje jer sam radio kao novinar tako da uopće ne vidim kako i po kojoj osnovi mene povezuju za bilo što. U selu Dubnica koje se nalazi negdje kod Kalesije nikad nisam bio, u Zenici nisam bio zadnjih 15 godina. To su sve konstrukcije i zato sam danas demantirao sve ove informacije i naravno nakon toga će uslijediti tužbe protiv Žurnala i Avde Avdića, kao i Dragana Mektića. Drago mi je da je Tužiteljstvo BiH formiralo predmet. Neka se svi saslušaju da vidimo je koje nalogodavac jer ovo je stavljanje mete na glavu. I to što su me slikali u Živinicama je protuzakonito'', kazao je Đaković.

S obzirom na to da je Žurnal uslikao Đakovića kako ulazi u BMW X3 s diplomatskim tablicama, pitali su ga kako odgovara na optužbe Žurnala da mu je konzulat Hrvatske u Tuzli na čijem je čelu konzul Hrvatske u BiH Ivan Bandić dodijelio na korištenje službeno vozilo.

''To nije službeno auto hrvatske Vlade. Na njemu jesu bile plave tablice. 10. siječnja sam kupio auto od Ivana Bandića. To je njegov privatni automobil. Auto nisam na sebe mogao prevesti dok nisam dobio rješenje iz carinske uprave. Rješenje sam dobio 8. ožujka i uredno sam platio porez i carinu na to auto. Auto je danas moje. Jednom prilikom sam Bandiću rekao da mi je automobil pokvaren i da želim kupiti drugi. Tada mi je Bandić rekao da ima jedno koje mu ne treba i koje želi prodati kako bi kupio sebi drugi, novi automobil. Sad su mene zadeverali, možda ima "bubica" u autu. Netko pokušava da me osramoti, a u 27 godina moje novinarske karijere nikad me nitko nije tužio. Uz to moram reći da ja ovu zemlju volim više svi oni gore koji ovo rade'', kaže Đaković.

Na pitanje kako se upoznao s Ivanom Bandićem, Đaković je odgovorio da se s njim poznaje s obzirom da Bandić u Tuzli konzul već četiri-pet godina. S njim upoznao u tenis klubu u Tuzli.

Foto: Zurnal.info / 

''Viđamo se na tenisu i na javnim mjestima. Mi smo prijatelji. Ja znam da je Bandić radio kao obavještajac. Ovdje je prije bio i jedan drugi konzul koji nije bio obavještajac i s njim sam bio u dobrim odnosima'', kaže Đaković.

Novinare Oslobođenja zanimalo je i kakva je veza između Đakovića i Mije Krešića, zamjenika ministra sigurnosti BiH, ali i Milorada Dodika.

''Da me Dodik ikada zloupotrijebio zar vi mislite da bi u jednoj od posljednjih emisija moj gost bio Draško Stanivuković i da bi mi gostovali ljudi iz SDS-a, Nedžad Latića, Ćamil Duraković... Dodik je moj prijatelj, kupio me za cijeli život jer mi je pomogao kada sam izgubio sina. S njegovom politikom se ne slažem, kao ni s politikom Dragana Čovića i Mije Krešića. To nije moj svijet. Miju Krešića znam od 1992. godine i komšije smo, međutim, mene povezivati s njim u ovoj priči je djelo bolesnog uma. Po kojoj osnovu mene optužuju da Dodik i Kolinda preko mene naoružavaju selefije? Ja imam problem na RTRS-u jer mi iz Hrvatske ne žele doći gosti jer smatraju da je to Dodikova televizija'', kaže Đaković.

Rekao je kako bi sam otišao i prijavio cijeli slučaj Tužiteljstvu BiH jer ovdje nije riječ o običnoj igri.

''Netko me želi uništiti i zato sada želim ići do kraja'', rekao je Đaković Oslobođenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close