Nismo glupi

Dačić: ''Četiri-pet'' država će povući priznanje Kosova

Suština optužbi je da se "slomi naš otpor kad je riječ o pitanju Kosova", kazao je Dačić.
Vijesti / Politika | 05. 11. 2019. u 11:10 Bjesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će do kraja godine "četiri-pet" država u svijetu povući priznanje nezavisnosti Kosova.

Reagirajući na izjavu američkog izaslanika Matthewa Palmera o riziku da Srbiji budu uvedene sankcije zbog kupovine ruske vojne opreme, Dačić je za televiziju Happy kazao da nema osnova za uvođenje sankcija jer kako je naveo, "nismo glupi da ne znamo šta je dozvoljeno", prenosi Beta.

Komentirajući navode da je u kontaktu sa liderom Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergejem Trifunovićem i da je spreman na suradnju sa oporbom, Dačić je ocijenio da je suština tih optužbi da se "slomi naš otpor kad je riječ o pitanju Kosova".

"To je nebitna tema. Ko je taj Sergej Trifunović da se ja njemu pravdam? Dragana Đilasa nisam vidio od kad sam postao ministar. Očigledno je plan da cijeli taj front bude usmjeren ka tome da slomi naš otpor kada je riječ o Kosovu. Oni rade protiv Vučića a ne protiv mene, ali im je manje rizično da napadaju mene nego Vučića", kazao je Dačić.

Kopirati
Drag cursor here to close