Bilo je to godine...

Da zasladimo: Kako je Dodik pljuvao poluustašu Milanovića

Milanovićevo ime Dodiku ''neodoljivo miriše na srpsko''.
Vijesti / Politika | 16. 09. 2020. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Milanović je iskompleksiran političar i čovjek, pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša'', govorio je krajem kolovoza 2016. godine srpski član Predsjedništva BiH i čelnik SNSD-a Milora Dodik čiji je odlazak u Zagreb na poziv upravo predsjednika Hrvatske izazvala buru u DF-u i SDA.

"Kao većina političara s hrvatske scene vuče višestoljetni kompleks od Srba. Ta vrsta shizofrenije u političkom djelovanju eskalira u jednoj ovako jadnoj salvi uvreda, koje su samo izraz Milanovićeve svekolike nemoći", izjavio je Dodik prije četiri godine.

Naime, u komentiranje izjava tadašnjeg predsjednika SDP-a Hrvatske Zorana Milanovića o BiH i Srbiji s ovotjednog sastanka s braniteljima, tadaq se uključio i Dodik, tada na dužnosti predsjednika Republike Srpske koji je bivšeg hrvatskog premijera opisao kao ''iskompleksiranog'' a njegove ocjene uzeo kao dokaz da u Hrvatskoj o Srbima isto misle i na ljevici i na desnici.

''Milanović je po više osnova iskompleksiran političar i čovjek'', izjavio je Dodik za tada za Srnu.

Pročitajte još

Kao argument za to naveo je Milanovićevo ime koje Dodiku ''neodoljivo miriše na srpsko''. Dodaje pri tom kako Milanović gubi izbore, a ne shvaća zašto te kako ''pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša''.

''Kao većina političara s hrvatske scene vuče višestoljetni kompleks od Srba. Ta vrsta shizofrenije u političkom djelovanju eskalira u jednoj ovako jadnoj salvi uvreda, koje su samo izraz Milanovićeve svekolike nemoći'', izjavio je Dodik koji je na kraju poručio kako od svega koristi može biti jedino za Marka Perkovića Thompsona.

''U svemu može profitirati samo Thompson. Sada može očekivati poziv da gostuje i na predizbornim skupovima hrvatske antifašističke ljevice'', kazao je Dodik.

Podsjećamo, Dodikov odlazak u Zagreb na oštricu su dočekali Šefik Džaferović, Bakir Izetbegović, SDA u priopćenju te član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Smatraju kako je to opasno za stanje u BiH. S pantovčaka im je pak odgovoreno kako Dodik u Zagreb dolazi kao predstavnik Srba i da treba razgovarati ako se žele riješiti problemi.

Kopirati
Drag cursor here to close