Oštro

Cvitanović Hercegu: Morat ćete podnijeti račun za dijeljenje novca

Cvitanović je rekao kako je aktualna vlada, ''osobito njezin prvi i sveprisutni čovjek'' podcjenjuju i omalovažavaju sve građane ove županije.
Vijesti / Politika | 14. 03. 2018. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je najnetransparentnija vlada u povijesti Hercegovačko-neretvanske županije'', rekao je Ilija Cvitanović na press-konferenciji povodom o stanju u zdravstvu u ovoj županiji.

''Doktori medicinske sestre, tehničari i drugi djelatnici u zdravstvu na žalost ponovno kao i prije deset godina moraju na ulici braniti svoje dostojanstvo i moliti gospodu na vlasti da im daju pokoju mrvicu koja pada s njihova stola. Ovim časnim ljudima ovi isti vlastodršci to su radili i unatrag deset godina i tada su bili potjerali na ulicu, ali je onda voljom naroda i odlukom ove stranke kadrove u vladu HNŽ-a imenovao HDZ1990 a za ministra zdravstva Luku Faletara koji je poštujući ove ljude na vrlo brz i korektan način riješio sve njihove zahtjeve'', rekao je Cvitanović.

Naveo je kako se od tada primanja u zdravstvu nisu povećala a da su ''gospoda u vlasti'' svoja primanja povećala barem pet puta.

Cvitanović je rekao kako je aktualna vlada, ''osobito njezin prvi i sveprisutni čovjek'' podcjenjuju i omalovažavaju sve građane ove županije.

''Svakodnevnom pričom i spinovima o navodnoj transparentnosti uporno se prikriva da je ovo najnetransparentnija vlada u povijesti Hercegovačko-neretvanske županije'', rekao je i dodao kako je obmana svakodnevica u njihovom radu.

Tvrdi kako se u radu vlade HNŽ-a krše sve moralne norme.

''I ne samo to, krše se i brojne zakonske norme ali želim vjerovati kako će se u tom dijelu baviti neke druge institucije. Pitam sve vas gospodo novinari znate li koje medijske kuće su u ove dvije godine dobile financijsku potporu i koliko su iznosile te potpore. Također, vas pitam znate li koji su pojedinci i udruge od interesa za županiju i koliko su naših novaca ti pojedinci i udruga dobili i zašto. Nadalje, znate li koje su to benzinske crpke, udruge, pojedinci od interesa  za županiju i da im se zbog toga doniraju stotine tisuća naših maraka. Ukoliko ne znate, gospodo novinari sve to upitajte gospodina Hercega. Nama narodnim zastupnicima u Skupštini županije na ova pitanja nikada nije dat odgovor. To samo govori o karakteru ove Vlade i njezina predsjednika, ali ja mu i danas poručujem kad-tad na ova i ovakva pitanja morat će dati odgovor, sviđalo se to njemu ne'', rekao je Cvitanović medijima poručivši Hercegu kako novac kojeg ''dijeli šakom i kapom prijateljima i podobnim udrugama nisu ostavljeni u nasljeđe''.

Kopirati
Drag cursor here to close