Samostalno na izbore

Cvitanović: Devedesetka neće na izbore zajedno sa strankama HNS-a

HDZ 1990 podsjeća kako je na sjednici Središnjega odbora održanoj 14. listopada 2017. godine u Kupresu donio Odluku o samostalnom izlasku na Opće izbore 2018. godine.
Vijesti / Politika | 20. 03. 2018. u 16:26 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović demantirano je navode o zajedničkom nastupu s Hrvatskim narodnim saborom (HNS) na predstojećim općim izborima, podsjetivši kako se HDZ 1990 na sjednici Središnjega odbora 2017. godine odlučio na samostalni izlazak.

Naime, u ponedjeljak su mediji prenijeli priopćenje Predsjedništva HNS-a nakon sjednice u Vitezu, te naveli kako se većina članova Predsjedništva HNS-a izjasnila kako je za zajednički nastup na predstojećim izborima.

Cvitanović navodi kako zbog ranije preuzetih obveza nije nazočio sjednici tako da nije ni mogao kao član Predsjedništva raspravljati na tu temu te je osudio takav vid izvješćivanja.

HDZ 1990 podsjeća kako je na sjednici Središnjega odbora održanoj 14. listopada 2017. godine u Kupresu donio Odluku o samostalnom izlasku na Opće izbore 2018. godine.

''Ova odluka najvišeg stranačkoga tijela, između dva sabora, jasno obvezuje kako mene kao Predsjednika, tako i sve članice i članove HDZ 1990. O našoj Odluci, o samostalnom nastupu upoznato je Predsjedništvo HNS-a te stoga još više čudi jučerašnje priopćenje'', navodi Cvitanović.

Predsjednik HDZ-a 1990 također je izrazio negodovanje načinom na koji se priopćenjem sa sjednice oglasilo Predsjedništvo HNS-a, kao i zbog pokušaja pojedinih medija da načinom objave tog priopćenja pokušaju stvoriti dojam kako je u Vitezu dogovoren zajednički nastup na predstojećim izborima.

Kopirati
Drag cursor here to close