Novoizabrana predsjednica RS-a

Cvijanović: Uskoro ime mandatara, do kraja godine nova Vlada RS-a

Cvijanović je istaknula da nije korektno govoriti o potencijalnim imenima za mandatara prije nego što počnu konzultacije.
Vijesti / Politika | 29. 10. 2018. u 21:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrana predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je plan da nova Vlada tog bh. entiteta bude izabrana do kraja godine te da će ime mandatara biti uskoro poznato.

Cvijanović je u intervjuu za Klix.ba istaknula da nije korektno govoriti o potencijalnim imenima za mandatara prije nego što počnu konzultacije.

''Ali, to mora biti netko tko ima izgrađen odnos prema političkim i ekonomsko-socijalnim izazovima s kojim se suočava društvo'', dodala je.

Ponovila je stav da je jedinstveni nastup na razini BiH dobar za RS, bez obzira na to je li on formaliziran kroz neku koaliciju ili je stvar odgovornog pristupa svih političkih subjekata.

''U Vijeću ministara BiH trebaju sjediti ljudi koji razumiju riječ 'suradnja', a ne oni koji će obećavati čuda kojih smo se naslušali, a onda svu energiju trošiti na obračune s ostalim razinama vlasti'', istaknula je Cvijanović.

Naglasila je da se političari iz RS-a ne bave time koja ''bošnjačka'' stranka će činiti vlast na razini BiH.

Cvijanović je ukazala i da je veoma važna suradnja dvaju bh. entiteta.

''Ta suradnja je izuzetno važna i zadovoljna sam što je upravo za vrijeme mog premijerskog mandata ojačana ta veza između entitetskih vlada'', rekla je i dodala da je u budućnosti potrebno i dalje usklađivati propise i poslovni ambijent i provoditi koordinirane reforme.

Kopirati
Drag cursor here to close