Na statusna obilježja, identitet, ali i na ustav

Cvijanović: U kontinuitetu se događaju napadi na RS-a

''Neophodno je da smo usmjereni na suradnju sa svima u BiH, ali da uvijek znamo gdje pripadamo i da je važno da djelujemo zajedno'', kazala je ona.
Vijesti / Politika | 12. 05. 2019. u 16:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je danas da su svi predstavnici vlasti, bez obzira na kojoj su poziciji, usmjereni na mir, stabilnost, očuvanje kapaciteta i identiteta RS. 

''Neophodno je da smo usmjereni na suradnju sa svima u BiH, ali da uvijek znamo gdje pripadamo i da je važno da djelujemo zajedno'', kazala je ona. 

Istaknula je da se u kontinuitetu događaju napadi na statusna obilježja, identitet, ali i na ustavni i funkcionalni kapacitet RS-a. 

''Nažalost, to je ambijent u kojem mi živimo'', rekla je Cvijanović i dodala da RS želi mir i suradnju sa svima, te da ambijent u kojem obavljaju svoje poslove bude rasterećen političkih pritisaka, ali da se, nažalost, "čini da nisu svi u BiH opredijeljeni za takav pristup". 

Cvijanović je danas u Kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci, na središnjoj svečanost obilježavanja Dana trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH i Dana Vojske RS-a, rekla da je obveza da se „čuva herojski put Vojske RS, te RS i njene nadležnosti, te ustavni kapacitet“. 

''RS je simbol naše slobode, života, sigurnosti za sve naše građane'', rekla je Cvijanović, koja je pripadnike Trećeg puka pozdravila s „Pomoz Bog junaci“.

 

Kopirati
Drag cursor here to close