Upozorenje

Cvijanović: Ne znam kome Komšić i Džaferović prijete, ali treba ih podsjetiti

"Ako misle kako će Srbe iz tih institucija tjerati da maltretiraju Srbe koje su ostavili kod kuće, u Republici Srpskoj, onda se grdno varaju. Ako, pak, ne računaju na Srbe, onda za to postoji neki drugi naziv", istaknula je Cvijanović.
Vijesti / Politika | 14. 10. 2021. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da ne zna kome Željko Komšić i Šefik Džaferović prijete, ali da ih valja podsjetiti da nema nikakvih "državnih snaga" ako u njima ne sudjeluju i ljudi iz Republike Srpske.

"Ako misle kako će Srbe iz tih institucija tjerati da maltretiraju Srbe koje su ostavili kod kuće, u Republici Srpskoj, onda se grdno varaju. Ako, pak, ne računaju na Srbe, onda za to postoji neki drugi naziv", istaknula je Cvijanović.

Poštivanje Ustava

"Što se tiče njihove priče kako se neće dozvoliti odcjepljenje", rekla je predsjednica Srpske, "i tu ih valja korigirati".

"Ne pričamo o odcjepljenju, već o poštivanju Ustava, jer je njegovo nepoštovanje apsurd u kojem teško koja država može preživjeti. O tome koliko nam je dosadilo njihovo čaršijsko maltretiranje, ne treba ni trošiti riječi. Bilo kako bilo, o tome što će biti, neće odlučivati privjesak SDA Željko Komšić, niti Šefik Džaferović", poručila je Cvijanović.

Ona je naglasila da ono što brine jeste podudarnost stavova Bakira Izetbegovića i opozicije u Republici Srpskoj.

"Zašto se oni utrkuju da kažu isto što i Izetbegović, na to treba obratiti pažnju i pitati jesu li oni za Ustav i ono što je on dao Republici Srpskoj ili su za ono što bi od BiH napravili OHR i SDA", upitala je Cvijanović.

Obračun s RS-om

Predsjednica Srpske je istaknula da se OHR ne može upustiti u bilo kakvu borbu, kako to priziva Izetbegović, jer su višegodišnja sprega OHR-a i radikalne politike SDA i doveli BiH u ovakvo stanje.

"Apsolutno su neprimjerene i Izetbegovićeve prijetnje pravosuđem, ali je jasno da njime sve vrijeme i nastoji prevladati kako bi se obračunavao s Republikom Srpskom. On to i ne krije", ukazala je Cvijanović. 

To što svoju invazivnu i radikalnu političku agendu uvija u priču o navodnoj funkcionalnosti BiH, istaknula je Cvijanović, ne čini je manje opasnom, naprotiv.

"Njegova vizija BiH nije i naša vizija. Imamo Ustav i suglasnost koju smo dali na takvo unutarnje uređenje BiH. To je naš okvir", poručila je predsjednica Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close