Cvijanović i veleposlanik Ping

Kineski investitori žele ulagati u RS

Cvijanović i veleposlanik Ping o mogućnostima gospodarske suradnje RS i Kine
Vijesti / Politika | 17. 02. 2019. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i veleposlanik Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping razgovarali su danas o aktualnim političkim i ekonomskim temama, u svjetlu unaprjeđenja gospodarske i kulturne suradnje tog bh.entiteta i Kine.

Cvijanović je istaknula da su pozitivna iskustva s kineskim kompanijama, u realizaciji značajnih projekata u oblasti prometne infrastrukturne, energetike i zdravstva, dovela do sve veće zainteresiranosti kineskih investitora za ulaganja u RS.

Istaknuli su i da uvođenje bezviznog režima između Kine i BiH otvara prostor za intenziviranje suradnje u oblasti turizma i obrazovanja, čime bi se, kako je istaknuto, dodatno unaprijedio prijateljski odnos RS i Kine, priopćeno je iz Kabineta entitetske predsjednice.

Zajednički je ocijenjeno da intenziviranje suradnje u oblastima od obostranog interesa treba i dalje biti u fokusu odnosa RS i Kine.

Tijekom sastanka, kojem je nazočio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, razmijenjena su mišljenja i o drugim aktualnim ekonomskim i političkim temama u RS-u i BiH, s osvrtom na protekle opće izbore, a sugovornici su izrazili očekivanja da će vlast na svim nivoima u BiH biti formirana što prije.

Kopirati
Drag cursor here to close