Kapidžić

Čuvar spomenika sad pao po Zvizdiću  

Kapidžić je ranije pisao o tome kako se vrijedne stvari čuvaju u trezoru komentirajući izjave čelnika SDA Bakira Izetbegovića da će stati pred narod u slučaju rata.
Vijesti / Politika | 20. 05. 2021. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Faruk Kapidžić, bivši ministar prostornog uređenja Kantona Sarajevo i aktualni predsjedatelj Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, na svom Facebook profilu je komentirao je događanja u SDA i izjave Denisa Zvizdića da u stranci treba nešto mijenjati.

''Sretan put Denisima i neka u drugim strankama potraže odgovarajuće toksično okruženje'', napisao je Kapidžić, između ostalog, u poruci na Facebooku u kojoj je opisivao svoj ministarski rad i o tome koga je primao kao ministar.

Pročitajte još

''Došlo je vrijeme da se u SDA radi pošteno, stručno i u interesu svih građana. To nije dobro okruženje za takve sebične, samožive, nestručne i bezobrazne poltrone koji čitav život žive na grbači privatnog sektora'', napisao je Kapidžić te poručio kako je on ''napustio ministarstvo a drugi stranku''.

''Ministarstvo su ugasili a stranku svojim odlaskom ojačali'', zaključio je.

Inače, Kapidžić je ranije pisao o tome kako se vrijedne stvari čuvaju u trezoru komentirajući izjave čelnika SDA Bakira Izetbegovića da će stati pred narod u slučaju rata.

''U trezoru se, generalno, drže najdragocjenije stvari. Kada se radi o državnom trezoru onda se tu drže najdragocjenije državne stvari, pa i važni ljudi u slučaju rata, a koji u budućnosti mogu biti od krucijalne važnosti za opstanak iste'', napisao je na Facebooku.

Njegovo branjenje trezora izazvano je komentarima na Izetbegovićev angažman u proteklom ratu. No, više je pozornosti privukla njegova priča o miješanim brakovima.

Rekao je tada kako su za stanje s izborom sarajevskog gradonačelnika i frke koja je nastala pokušajem imenovanja Ivane Marić za dogradonačelnicu krivi oni iz miješanih brakova.

''Za to su isključivi krivci intelektualci, profesori i kulturni radnici, kao i oni koji su glasali za Našu stranku. Za to su također krivci i naivni vjernici i članovi Islamske zajednice, kao i novopečeni biznismeni koji su glasali za Narod i pravdu. A Boga mi, krivi su i svi iz radničkih i miješanih brakova i pobornici socrealističkih ideologija koji su glasali za SDP'', napisao je Kapidžić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close