Kapidžić o vrijednim stvarima

Čuvar spomenika brani Bakirov trezor

Kapidžić je ranije izazvao buru reakcija nakon što je javno optužio sve one koji ne glasuju za SDA da ruše državu.
Vijesti / Politika | 22. 04. 2021. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U trezoru se, generalno, drže najdragocjenije stvari. Kada se radi o državnom trezoru onda se tu drže najdragocjenije državne stvari, pa i važni ljudi u slučaju rata, a koji u budućnosti mogu biti od krucijalne važnosti za opstanak iste'', napisao je na Facebooku predsjednik Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH Faruk Kapidžić povodom izjava čelnika SDA što bi činio u slučaju rata.

Kapidžić se oglasio reagiravši na prozivke poslije izjava Bakira Izetbegovića da bi u slučaju eventualnog sukoba stao ispred svog naroda, da je u prošlom ratu boravio u trezoru.

''U prošlom ratu smo bili neodgovorni po ovom pitanju, pa u trezoru nije bilo ljudi. Na žalost onih koji tvrde drugačije sve je u Božjim rukama a tamo je zasigurno najsigurnije!'', stoji u objavi Kapidžića, koji se i ranije dao u obranu stranke.

Naime, Kapidžić je izazvao buru reakcija nakon što je javno optužio sve one koji ne glasuju za SDA da ruše državu.
Povod je bila kandidatura analitičarke Ivane Marić za dogradonačelnicu Sarajeva.

''Ona je i kao analitičarka, a i kao političarka nebitna i marginalna osoba. Problem je u glasačkom tijelu Naše stranke, Naroda i pravde i SDP-a, koji je žele postaviti za dogradonačelnicu”, ustvrdio je. “Za to su isključivi krivci intelektualci, profesori i kulturni radnici, kao i oni koji su glasali za Našu stranku. Za to su također krivci i naivni vjernici i članovi Islamske zajednice, kao i novopečeni biznismeni koji su glasali za Narod i pravdu. A Boga mi, krivi su i svi iz radničkih i miješanih brakova i pobornici socrealističkih ideologija koji su glasali za SDP'', napisao je tada Kapidžić.

Čelnik državnog Povjerenstva za zaštitu nacionalnih spomenika je ranije obnašao dužnost ministra prostornog uređenja u vladi Kantona Sarajevo kao kadar SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close