U RS

Čubrilović: Tijekom ove godine osnivanje nove političke stranke

Čubrilović je ponovio da će politička opcija koju zastupa ovaj klub imati mjesto u novoj Vladi Republike Srpske i da je spremna da radi otvoreno i od srca.
Vijesti / Politika | 08. 12. 2018. u 14:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da će tijekom ove godine biti osnovana nova politička stranka na principima na kojima je DNS počeo djelovanje 2000. godine.

"Ima mnogo toga što je kvalitetno i što treba da zadržimo. Ne možemo više stajati iza onoga gdje pojedinačni interesi prevlađuju opće i gdje je pojedinačno ili grupno preče od općeg interesa", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci, nakon sastanka članova ovog kluba s odbornicima DNS-a u gradovima i općinama Republike Srpske i dijelom članova Glavnog odbora ove stranke.

Čubrilović je ponovio da će politička opcija koju zastupa ovaj klub imati mjesto u novoj Vladi Republike Srpske i da je spremna da radi otvoreno i od srca.

"Vjerujem da smo na pravom putu bez obzira na to što je on iznuđen i da ćemo napraviti očekivane rezultate", istakao je Čubrilović, podsjetivši da je ova politička opcija poštovala koalicioni sporazum i prije izbora u listopadu.

Čubrilović je rekao da je informiran od predsjednika svih regionalnih odbora koji su sada i u funkciji povjerenika da je stanje na terenu veoma pozitivno kada je u pitanju Nezavisni demokratski klub.

"Sastanak je sazvan kako bismo se međusobno informirali i sagledali ukupnu situaciju u vezi s bivšom političkom opcijom - DNS-om", rekao je Čubrilović.

On je dodao da su sastanku nazočili predstavnici svih devet izbornih jedinica, oko 70 odbornika DNS-a, te članovi Glavnog odbora od kojih mnogi nisu ni dobili poziv za današnju sjednicu u Prijedoru.

Odbornik u Skupštini Grada Bijeljina Risto Savić rekao je novinarima da su od tri odbornika dva nazočila današnjem sastanku u Banjaluci, te da je oko 95 posto ljudi iz bijeljinske regije izašlo iz DNS-a i podržava Nezavisni demokratski klub.

Predsjednik kluba odbornika DNS-a u Foči Srđan Drašković rekao je novinarima da su sva četiri odbornika istupila iz DNS-a i priključila se novoj političkoj opciji koju predvodi Čubrilović.

Šef Nezavisnog odborničkog kluba iz Zvornika Dragoslav Milanović rekao je da su Gradski odbor i odbornički klub DNS-a Zvornik kolektivno istupili iz ove stranke.

On je rekao da je presedan da su od 14 članova Glavnog odbora DNS-a iz Zvornika samo dva dobila poziv za sjednicu Glavnog odbora DNS-a u Prijedoru.

Kopirati
Drag cursor here to close