Ne bi donijelo rezultat

Čubrilović: Ne treba, niti može doći do upotrebe bonnskih ovlasti

Čubrilović je poručio da se u BiH treba više osloniti na ono o čemu postoji zajednički stav, a manje da se potencira ono oko čega postoje razilaženja.
Vijesti / Politika | 17. 05. 2019. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da u BiH ne treba niti u sadašnje vrijeme može doći do upotrebe bonnskih ovlasti visokog predstavnika.

Čubrilović je rekao da su bonska ovlaštenja u proteklom periodu zloupotrebljavana jer se išlo na discipliniranje, prema pravilu, uvijek srpskog naroda.

''To nije donijelo nikakav pozitivan rezultat'', istaknuo je Čubrilović.

On je naveo da u Ustavu postoji kao mogućnost ono što je najavio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorada Dodika - da će Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk Oružanih snaga BiH biti postrojen na stadionu "Borac" u Banja Luci i da će dio biti u uniformi Vojske Republike Srpske, piše Srna.

''Dodik nije izrekao ništa o čemu bi trebalo dizati bilo kakvu galamu, a pogotovo ne na način kako su neki pokušali odmah da reagiraju. To ničemu ne vodi, ne vodi smirivanju situacije'', istaknuo je Čubrilović.

Čubrilović je poručio da se u BiH treba više osloniti na ono o čemu postoji zajednički stav, a manje da se potencira ono oko čega postoje razilaženja.

''Treba prepustiti vremenu da ono učini svoj doprinos rješavanju određenih situacija. Ništa se neće dogoditi ni kada ta vojska u tim uniformama bude postrojena na ovaj ili na onaj način. Ovaj narod neće osjetiti nikakav boljitak ukoliko političari u BiH ne budu izlazili sa zajedničkim stavovima i rješenjima'', kaže Čubrilović.

Kopirati
Drag cursor here to close