Raste nezadovoljstvo vladom

Crobarometar: HDZ najjači, Živi zid prestigao SDP

Živi zid tako osvaja 14,9 posto, a SDP 14,8 posto. Zanimljivo, SDP je samo 2 puta bio treći izbor i to u rujnu i studenom 2014.
Vijesti / Politika | 24. 12. 2018. u 20:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U redovnom mjesečnom istraživanju Crobarometar, Dnevnik Nove TV otkriva s kakvom podrškom stranke završavaju godinu, jesu li građani zadovoljni vladinim politikama i smatraju li da će vladajuća koalicija opstati.

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. u mjesecu na 982 punoljetna građana. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

HDZ godinu završava kako je i počeo - kao najjača stranka i uživa potporu 28,9 posto ispitanika. U prosincu se dogodilo to da su dvije stranke izjednačene. Živi zid je rastao brže od SDP-a i razlika je 0,1 posto za Živi zid. No, sve to je u statističkoj grešci.

Živi zid tako osvaja 14,9 posto, a SDP 14,8 posto. Zanimljivo, SDP je samo 2 puta bio treći izbor i to u rujnu i studenom 2014, prenosi Index.hr.

Kako je i počeo, MOST godinu završava kao 4. opcija s potporom od 6,3 posto.

Raste nezadovoljstvo vladom

Nakon 3 mjeseca u kojima nije rasla niti padala potpora vladinim politikama, na kraju godine njezin rad ne podupire 66 posto građana, podupire njih 26 posto dok ne zna njih 8 posto.

Pesimizam raste

Nakon tri mjeseca u kojima nije porastao broj pesimista, ali ni optimista, na kraju godine opet bilježimo rast pesimista. Njih je dalje visokih 73 posto, a optimista 19 posto. Ne zna njih 8 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close