Prolazi vrijeme

Crnadak: Što prije razjasniti dilemu hoće li BiH aktivirati MAP slanjem prvog ANP-a

''Prošla su već dva dana, a potpisnici Sporazuma o formiranju Vijeća ministara BiH i dalje drže i domaću i međunarodnu javnost u neizvjesnosti.''
Vijesti / Politika | 07. 08. 2019. u 13:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak oglasio se priopćenjem za javnost i zatražio da se što prije razjasni dilema 'aktivira li BiH MAP slanjem prvog ANP-a ili odustaje od MAP-a'. 

''Prošla su već dva dana, a potpisnici Sporazuma o formiranju Vijeća ministara BiH i dalje drže i domaću i međunarodnu javnost u neizvjesnosti oko jednog od najvažnijih pitanja vanjske politike BiH, odnosa s NATO-om. Nastavak ovakvog stanja pokazat će neozbiljnost BiH na međunarodnoj sceni, jer čak ni europski službenici nisu sigurni što su podržali – hoće li BiH aktivirati MAP ili je MAP u ponedjeljak stavljen izvan snage. Zato pozivam, prije svega na članove Predsjedništva BiH i na potpisnike Sporazuma, da jasno saopće da li će BiH aktivirati MAP u skladu s Odlukom Predsjedništva iz 2009. godine, upućivanjem prvog Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) ili je odluka nove skupštinske većine da BiH odustaje od MAP-a'', ističe Crnadak.

Ovo je neophodno, kako dodaje ministar, ne samo zbog kredibilnosti BiH na međunarodnoj sceni, nego i zbog potrebe da se diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u zemljama članicama NATO-a i u sjedištu NATO-a u Bruxellesu pripreme na odgovarajući način za djelovanje u budućem periodu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close