Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak: Posjet izaslanstva Južne Osetije nanio je ogromnu štetu RS-u

Crnadak je rekao kako ovaj posjet predstavlja devalviranje značenja, statusa i međunarodnog položaja RS-a.
Vijesti / Politika | 11. 01. 2018. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je u četvrtak kako je posjet izaslanstva nepriznate proruske pokrajine Južne Osetije koja se odcijepila od Gruzije, nanio veliku štetu Republici Srpskoj.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik pozvao je na obilježavanje kontroverznog dana entiteta predsjednika Južne Osetije Anatolija Bibilova s kojim se u srijedu susreo u Banjoj Luci.

Tom prigodom Dodik je istaknuo da Južna Osetija i Republika Srpska imaju zajedničku povijest, dok je Bibilov rekao kako nije došao u BiH, nego Republiku Srpsku te da dvije "republike" imaju "jednak odnos prema našem strateškom partneru, Ruskoj Federaciji".

Ovaj posjet je šef diplomacije BiH, koji je i član srpske Partije demokratskog progresa ocijenio štetnim za Republiku Srpsku, piše Hina.

''Podržavam svom snagom međunarodne aktivnosti RS-a i smatram da RS mora imati mnogo kvalitetnije međunarodne aktivnosti, ali ovo što su uradili s Južnom Osetijom nanijelo je ogromnu štetu RS-u na međunarodnom planu'', rekao je Crnadak.

Rekao je kako ovaj posjet predstavlja devalviranje značenja, statusa i međunarodnog položaja RS-a.

„U istu ravan stavljena je RS, koju podržavaju i koju su priznale sve zemlje UN-a, te jedna regija, sumnjivog međunarodnog položaja, veličine Prnjavora. To je nešto što ne treba RS", istaknuo je.

Zbog boravka izaslanstva Južne Osetije u Bosni i Hercegovini predvođenog Bibilovim, Gruzija je BiH uputila diplomatsku notu.

Kopirati
Drag cursor here to close