Ljudska prava i izbjeglice

Covid-19 u ministarstvu

Vijesti / Politika | 18. 04. 2020. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tri uposlenika Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine pozitivna su na koronavirus i svi su na bolničkom liječenju'', potvrdila je za Fenu Sanja Škuletić-Malagić, savjetnica u uredu zamjenika ministra izrazivši nadu da će se njezine kolege što prije uspješno izboriti s COVID-19.

Ministarstvo je poduzelo sve raspoložive mjere prevencije počev od informiranja nadležnih u institucijama Bosne i Hercegovine, detaljne dezinfekcije ureda, a prisustvo uposlenika u prostorijama Ministarstva je u prethodnom tjednu svedeno na minimum upućivanjem na rad od kuće koji se uspješno odvija uz redovnu međusobnu komunikaciju.

Uposlenici koji su bili u izravnom kontaktu s inficiranim osobama su se javili nadležnim zavodima za javno zdravstvo, epidemiolozima i svojim liječnicima. Njima su određene mjere zabrane kretanja, odnosno izolacije na kućnim adresama.

''Više kolega je testirano. Jutros smo međusobno razmijenili dobre vijesti o negativnim rezultatima testiranja troje naših kolega, a takvim rezultatima se nadamo i kod kolega koji će tek biti testirani'', navela je Škuletić-Malagić koja je također pod mjerom kućne izolacije.

Kopirati
Drag cursor here to close