Susret

Čović zahvalio Đukanoviću na pomoći oko Europe  

Hrvatski član Predsjedništva BiH Čović je informirao crnogorskog predsjednika o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, te o njenom napretku na euroatlantskom putu.
Vijesti / Politika | 17. 07. 2018. u 14:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se u Podgorici s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. 

Čović je još jednom čestitao Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore.

Razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju zemalja, te je konstatirano kako su dobri i prijateljski, ali da postoji prostor za poboljšanje suradnje u mnogobrojnim pitanjima.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Čović je informirao crnogorskog predsjednika o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, te o njenom napretku na euroatlantskom putu.

I ovom prilikom je Đukanović istaknuo neupitnu podršku crnogorske strane Bosni i Hercegovini na putu ka članstvu u EU.

Razgovaralo se i o stvaranju pretpostavki za efikasnu promociju i provedbu ciljeva održivog razvoja UN Agende 2030, koju je Bosna i Hercegovina kao međunarodnu obvezu preuzela 2015. godine.

Čović je, na osnovu odluke Predsjedništva BiH, upoznao Đukanovića s namjerom za skoro organiziranje okruglog stola o ciljevima održivog razvoja i njihovoj provedbi s predsjednicima susjednih zemalja (Republika Hrvatska, Republika Srbija i Crna Gora), koje su također potpisnice Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji.

Čović se zahvalio Đukanoviću na pomoći i podršci, posebno kada su u pitanju priprema odgovora na Upitnik Europske komisije, aktivnosti na izradi Programa integriranja, kao i mehanizama koordinacije u procesu europskih integracija, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close