Pred lokalne izbore

Čović u posjeti: Kako osnažiti položaj Hrvata u Jablanici i Konjicu

Čović na radnom sastanku sa Općinskim odborom HDZ BiH Jablanica i Konjic
Vijesti / Politika | 09. 10. 2020. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je nastavio posjete stranačkim odborima te je posjetio Jablanicu. Uz predsjednika Čovića, posjeti Općinskom odboru HDZ-a BiH u Jablanici nazočio je i Stjepan Bošković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije.

Ivan Rogić predsjednik Općinskog odbora Jablanica prezentirao je plan aktivnosti koje su zamišljene u sklopu aktivnosti koje će se odvijati u samoj kampanji pred lokalne izbore.

Kako bi se osnažio položaj Hrvata u Jablanici, plan je postići bolji rezultat na lokalnim izborima 2020. godine te osvojiti dva vijećnička mjesta u koaliciji hrvatskih stranaka, naglasio je Rogić, uz uvjerenje u uspjeh.

Također, na sastanku je razgovarano i o drugim temama ali i problemima s kojim se suočavaju Hrvati na području općine Jablanica.

Predsjednik Čović uz prezentiranje aktualne političke situacije u Bosni i Hercegovini, podržao je plan aktivnosti i zalaganje stranačkih dužnosnika te naglasio kako će se kroz buduće razgovore nastojati prepozanti načini kako veće razine vlasti, u kojima djeluju dužnosnici HDZ-a BiH, mogu pomoći pri rješavanju i otklanjaju iskazanih problema.

Nakon Jablanice, Čović je posjetio i Konjic te se sastao sa stranačkim dužnosnicima pred početak kampanje za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini.

Na današnjem sastanku prezentirane su dosadašnje pripreme i aktivnosti svih članova uključenih u izborni proces na području općine Konjic. Komentirana je i suradnja stranaka Hrvatskog narodnog sabora i snaga koalicijskog kapaciteta kako bi se osvojilo minimalno jedno vijećničko mjesto u Općinskom vijeću Konjic.

Foto: PR HDZ BiH / Čović u Konjicu

Ivan Antić, predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Konjic zahvalio se na dolasku, poticaju i ohrabrenju za nadolazeće lokalne izbore. Cilj je vratiti Hrvatima mjesto u Općinskom vijeću, kako bi imali svog legitimnog predstavnika, te na taj način jačali svoj položaj kao i potrebe za cijelom području općine, istaknuo je.

Uz predsjednika Čovića, posjeti Općinskom odboru HDZ-a BiH Konjic nazočio je i Stjepan Bošković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije. Bošković se osvrnuo na ona pitanja koja su riješena sa županijske razine uz pomoć Vlade HNŽ-a, te iskazao poporu za sve planirane aktivnosti za lokalne izbore.

Predsjednik Čović informirao je okupljene o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te je ponudio svu raspoloživu pomoć u svim projektima ali i potporu općinskoj organizaciji za aktivnosti i pripreme u povodu predstojećih lokalnih izbora, kako bi Hrvati imali svoje legitimne i legalno izabrane predstavnike u Konjicu.

Kopirati
Drag cursor here to close