Potresom pogođena područja

Čović u posjeti Banovini, obećao pomoć

Razgovarano je o konkretnoj pomoći hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine područjima pogođenim potresima, ali i institucija kako bi se posljedice razornog potresa otklonile.
Vijesti / Politika | 13. 04. 2021. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragan Čović posjetio je potresom pogođeno područje na Banovini. 

Čović se sastao sa izaslanstvom Stožera civilne zaštite RH predvođenog potpredsjednikom Vlade RH i ministrom hrvatskih branitelja u Vladi RH Tomom Medvedom 

Razgovarano je o konkretnoj pomoći hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine, ali i institucija kako bi se posljedice razornog potresa otklonile u infrastrukturnom smislu, kao i pomoglo onima najpotrebitijima.

Foto: PR / Čović u posjeti Banovini 

Nakon sastanka, izaslanstvo je posjetilo Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića u Petrinji te Dom za stare, bolesne i siromašne osobe u Maloj Gorici kod Petrinje.

"Tisuće ljudi iz Bosne i Hercegovine na različite načine se uključilo u pomoć stradalim u potresu, pojedinačno ili kroz institucije koje predstavljaju. Ono što želim sa stožerom je upoznati neke institucije kroz kompletan slučaj za obnovu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića. Općine, gradovi i županije sa hrvatskom većinom žele da takav projekat završimo", istaknuo je Čović.

Ministar Medved se zahvalio svima koji daju svoj doprinos da se posljedice ovog razornog potresa što prije saniraju.

"Zahvaljujemo se na svakom vidu pomoći koji su stigle iz Bosne i Hercegovine, pozitivan primjer što prepoznajemo potrebu. Cilj nam je što prije obnoviti naše škole", istaknuo je ministar Medved.

Kopirati
Drag cursor here to close