Svečano

Čović slavio rođendan Općine Žepče

Svečanu sjednicu su pohodili i brojni domaći i strani gosti i izaslanstva među kojima i izaslanstvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik Dragan Čović, kao i brojni drugi dužnosnici te načelnici hrvatskih općina u BiH.
Vijesti / Politika | 14. 10. 2021. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Klonite se svega onog što je negativno, a dolazi s viših razina vlasti u nadmudrivanju u traženju rješenja za bolju BiH, za našu domovinu", kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović okupljenima povodom Dana Općine Žepče.

Svečanost obilježavanja Dana općine započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima HVO-a u Žepču, a nastavljen svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Svečanu sjednicu su pohodili i brojni domaći i strani gosti i izaslanstva među kojima i izaslanstvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik Dragan Čović, kao i brojni drugi dužnosnici te načelnici hrvatskih općina u BiH, stoji u priopćenju HDZ-a BiH. 

Foto: PR / Čović slavio rođendan Općine Žepče

"Morate biti ponosni da se od sredine 15. stoljeća počinjete spominjati kao sredina u kojoj se živi i pokušava graditi život. Uz iskušenja koja svakodnevno imamo u svojoj domovini, tražeći rješenja, siguran sam da ih vi u svojoj općini tražite na svim razinama vlasti i u tome uspijevate, ali isto tako, ono što je najvrjednije u Žepču, upravo je dio multikulturalnosti, multietničnosti koji baštinite u punini. Koristite ga puno više nego do sada, ako je moguće", naglasio je Čović.

Načelnik općine Žepče Mato Zovko čestitao je sugrađanima Dan Općine te je u svojem obraćanju rezimirao posljednjih 365 dana u općini, govoreći o najvažnijim realiziranim projektima a prezentirao je planove i projekte koje općina Žepče planira u budućnosti.

Također, na Svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja najzaslužnijim pojedincima i udrugama za doprinos općini Žepče.

Priznanje su, između ostalih dobili i Jelka Milićević, ministrica financija i Josip Martić, ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close