Sveučilište

Čović se zanimao za online nastavu

Poseban apel je upućen roditeljima za suradnju pri izvedbi ovih oblika nastave budući je svima zajednički cilj kvalitetno obrazovanje djece
Vijesti / Politika | 20. 03. 2020. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Tomić i Čović

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić primio je predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića. Sastanku su nazočili i prorektori SUM-a Ivo Čolak, Vlado Majstorović, Zdenko Klepić, Sanja Bijakšić te voditelj Centra za informacijske tehnologije (SUMIT) Tomislav Volarić i član SUMIT-a Marko Odak, priopćeno je u srijedu sa Sveučilišta.

Rektor Tomić upoznao je Čovića s procesima na Sveučilištu te aktivnostima vezanima za rad Sveučilišta u ovoj izvanrednoj situaciji. Predstavljen je i rad Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru jer je Sveučilište nositelj aktivnosti za online nastavu u osnovnim i srednjim školama po hrvatskom nastavnom planu i programu.

Sveučilište u Mostaru ponudilo je školama zajedničku platformu za distribuciju sadržaja dok će sadržaj kreirati škole prema nastavnom planu i programu uz pomoć nakladničkih kuća oko digitalnih izdanja. Dogovoren je i način produkcije sadržaja koji će kratkoročno, ali i dugoročno podići kvalitetu nastave.

Poseban apel je upućen roditeljima za suradnju pri izvedbi ovih oblika nastave budući je svima zajednički cilj kvalitetno obrazovanje djece, čak i u posebnim situacijama kao što je trenutno u Bosni i Hercegovini i okruženju.

Na sastanku je posebno naglašena nužnost koordinacije u ovim aktivnostima te je Čović dao potporu svim aktivnostima i vodstvu Sveučilišta u Mostaru, priopćeno je iz te visokoškolske ustanove.

Kopirati
Drag cursor here to close