UN

Čović se susreo s Trumpom: Govor o BiH bit će nešto duži

Vijesti / Politika | 20. 09. 2017. u 08:12 R.I.
Kopirati

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se jutros po srednjoeuropskom vremenu sreo s Donaldom Trumpom, predsjednikom SAD-a koji je organizirao prijem u Generalnoj skupštini UN-a.

Čovića, koji boravi u New Yorku na prijemu za šefove vlada i država povodom Generalne debate 72. zasjedanja Generalne skupštine UN-a, očekuje niz sastanaka, kako s europskim dužnosnicima, tako i s predstavnicima UN-a.

U ime Bosne i Hercegovine obratit će se Skupštini.

"Govor je nešto duži, balansiran. Govorit ću u interesu BiH, našoj ulozi u mirovnim misijama, borbi protiv terorizma, značaju transformiranja UN-a, i potrebi služenja malim nacijama, u kakve spada i Bosna i Hercegovina", rekao je televiziji N1.

Čović se na marginama prvoga dana glavne debate susreo s Jensom Stoltenbergom, generalnim sekretarom NATO-a, kojeg je kratko informirao o napretku BiH na putu euroatlantskih integracija. Također se kratko susreo i s Filipom Vujanovićem, predsjednikom Crne Gore, Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Republike Srbije, Andrejem Plenkovićem, premijerom Republike Hrvatske, Mirom Cerarom, premijerom Republike Slovenije, te Sebastianom Kurzem, ministrom vanjskih poslova Republike Austrije.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.