Posjeta

Čović s Plenkovićem: Realizirati projekte čija vrijednost premašuje milijardu eura

Kada je u pitanju gospodarska suradnja, naglasak je stavljen na što skorije realiziranje mnogobrojnih projekata, čija vrijednost premašuje milijardu eura.
Vijesti / Politika | 19. 06. 2018. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski član Predsjedništva BiH i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović susreo se s hrvatskim premijerom i čelnikom tamošnjeg HDZ-a Andrejom Plenkovićem u Zagrebu.

Kako je priopćeno iz Čovićeva ureda, na sastanku se razgovaralo o europskoj perspektivi BiH, Izbornom zakonu, gospodarskoj suradnji dviju zemalja, ali i o trenutačnoj migracijskoj krizi koja je zahvatila naše podneblje.

Čović je istaknuo nužnost poštivanja ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama u BiH, na čemu Hrvati Bosne i Hercegovine neće prestati inzistirati.

''Bez njegove dosljedne primjene, sukladno Ustavu BiH i odluci Ustavnog suda u slučaju 'Ljubić', nije moguće postići trajnu stabilnost političkog sustava BiH i osigurati vladavinu prava'', navodi se u priopćenju.

Čović je, kako se navodi, rekao i kako će u poslijeizbornom razdoblju upravo najvažnije biti očuvati stabilnost, čemu je Plenković pružio svoju punu potporu.

Bilo je govora i o migracijskog krizi, koja je posebice vidljiva na sjevernoj granici BiH i Republike Hrvatske. Usuglašena je neophodnost jačanja suradnje nadležnih tijela dviju država, kako bi se ovaj problem riješio na zadovoljavajući način.

Kada je u pitanju gospodarska suradnja, naglasak je stavljen na što skorije realiziranje mnogobrojnih projekata, čija vrijednost premašuje milijardu eura.

Na kraju susreta, Plenković je istaknuo kako je Hrvatska do sada nebrojeno puta pokazala da joj je suradnja s BiH prioritet, te će tako biti i u budućnosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close