Sastanak

Čović s Njemicom o Izbornom zakonu

Ustav BiH jasno precizira konstitutivne narode i njihovo legitimno predstavljanje kao temelj Daytonskog sporazuma.
Vijesti / Politika | 02. 09. 2021. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak predsjednika HDZ-a BiH i zamjenika predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragana Čovića i veleposlanice Savezne Republike Njemačke Nj. E. Margaret Uebber.

''Na današnjem sastanku razgovaralo se o svim aktualnim i tekućim političkim pitanjima o kojima se intenzivno razgovara već duže razdoblje. Predsjednik Čović istaknuo je stavove o svim otvorenim pitanjima, osobito na razini visokih političkih susreta u pogledu Izbornog zakona BiH te nužnosti uklanjanja svih oblika diskriminacije i pokušaja dominacije'', navodi se u priopćenju HDZ-a.

Ustav BiH jasno precizira konstitutivne narode i njihovo legitimno predstavljanje kao temelj Daytonskog sporazuma.

''Uz pojačan dijalog svih političkih predstavnika te uključenost i medijaciju, prije svega EU i njezinih institucija, politički dogovor i održivo rješenje koje približava Bosnu i Hercegovinu punopravnom članstvu u EU je obveza i ključni vanjskopolitički prioritet'', rečeno je na sastanku, gdje je Čović Čović izdvojio je snažnu opredijeljenost i daljnji napredak NATO savezu kao sigurnosnom okviru koji bi osnažio Bosnu i Hercegovinu i dao dodatnu dimenziju u ekonomskom i gospodarskom smislu u privlačenju novih investicija u različite oblasti.

Čović i veleposlanica Uebber razgovarali su i o odnosima BiH i Savezne Republike Njemačke te izrazili zadovoljstvo strateškog partnerstva između ove dvije zemlje uz jačanje i podizanje takve suradnje na još veću političku i diplomatsku razinu.

''Predsjednik Čović izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom Nj. E. Uebber i ugodnom i prijateljskom razgovoru, kao i razumijevanju svih otvorenih pitanja koji trebaju osigurati trajnu političku i institucionalnu stabilnost Bosne i Hercegovine'', navodi HDZ u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close