Čović primio Ekrema Ebibija i Aleksandra Đorđevića
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović primio je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru veleposlanika Sjeverne Makedonije u BiH Nj. E. Ekrema Ebibija.

Čović primio Ekrema Ebibija i Aleksandra Đorđevića

Vijesti / Politika | 19. 02. 2020. u 17:54 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović primio je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru veleposlanika Sjeverne Makedonije u BiH Nj. E. Ekrema Ebibija.

Dužnosnici su tijekom sastanka razgovarali o aktualnim prilikama u BiH, te su razmijenjena stajališta o odnosima između Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije.

Predsjednik Čović istaknuo je opredjeljenost BiH za euroatlantskim integracijama uz posvećenost prihvaćanju europskih standarda i implementaciji potrebnih reformi.

Foto: PR / Posjeta veleposlanika Sjeverne Makedonije u BiH Nj. E. Ekrema Ebibija

Na sastanku su izražena očekivanja kako će Europsko vijeće posebnu pozornost posvetiti deblokiranju početka pristupnih pregovora Sjeverne Makedonije i Albanije te deblokirati situaciju u kojoj su se našle ove zemlje na posljednjem zasjedanju Europskog vijeća u listopadu prošle godine.

Republika Sjeverna Makedonija očekuje deblokiranje početka pristupnih pregovora na zagrebačkom samitu u svibnju 2020 godine, naglasio je veleposlanik Ebibija.

Razgovarano je i o političko - gospodarstvenoj situaciji i prilikama u obje zemlje te je istaknuta predanost otvaranju novih mogućnosti suradnje i razvoja.

Također, iskazana je potreba jačeg dimenzioniranja svih odnosa, posebice na gospodarskom planu. Dobri politički odnosi stvaraju dobar okvir za uspješnu i sveobuhvatnu suradnju od uzajamnog interesa sukladno europskim standardima, te je na sastanku iskazana spremnost na daljnju suradnju i komunikaciju.

Sastanak i sa veleposlanikom Republike Srbije u BiH, NJ. E. Aleksandrom Đorđevićem

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović primio je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru veleposlanika Republike Srbije u BiH, NJ. E. Aleksandra Đorđevića.

Na sastanku je razgovarano o europskom putu i naporima koje obje zemlje rade na ovom putu, odnosima u regiji, te o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije.

Foto: PR / Sastanak s veleposlanikom Republike Srbije u BiH, NJ. E. Aleksandrom Đorđevićem

Razgovarano je o jačanju dobrosusjedskih odnosa, poboljšanju gospodarske suradnje, posebice na otvaranju novih mogućnosti suradnje i razvoja na svim poljima.

Predsjednik Čović istaknuo je kako bez dijaloga i dogovora nema napretka u Bosni i Hercegovini. Uz potpuno uvažavanje i dijalog, treba doći do ustavnih promjena, koje će osigurati istinsku ustavnu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda i svakog građanina u Bosni i Hercegovini, kako bi ona bila funkcionalna država.

Kopirati
Drag cursor here to close