Dan policije

Čović: Prevažno je da imamo svoj MUP i ravnatelja policije

Svečano obilježen blagdan Sv. Mihovila u Travniku
Vijesti / Politika | 29. 09. 2018. u 21:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sečana akademija povodom nebeskog zaštitnika policije sv. Mihovila održana je danas u Travniku u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ-a, HNŽ-a HBŽ-a ZHŽ, ŽP i Udrugom Specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora.

Ministar policije SBŽ-a Feliks Vidović, kao domaćin svečanosti, na svečanoj akademiji, čestitao je svim policajcima njihovog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila.

Vidivić je izrazio zadovoljstvo što se ova organizacija i proslava sv. Mihovila kroz nekolike godine proširila na razinu svih pet županija s hrvatskom većinom.

Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović, obraćajući se na svečanoj akademiji, čestitao je svim policajcima njihovog nebeskog zaštitnika.

''Prevažno je da imamo svoje ministarstvo unutarnjih poslova i ravnatelje policije'', naglasio je Čović.

''Svima nama koji ćemo biti u strukturama Vlada ovih županija, ali isto tako i na razini entiteta i države, jedno ohrabrenje da svoje proračune potpuno drugačije planirate za rad policajaca, policijskih službenika i službenica, ministarstava unutrašnjih poslova ovih županija. Razine primanja i plaća moraju pratiti standard policije gdje se i mi želimo uključiti, a to je Europska unija, sa svim tehničkim i materijalnim sredstvima, koja trebaju pratiti vaš rad'', rekao je između ostalog Čović

Svečanoj akademiji prethodila je sv. misa u župnoj crkvi sv. Mihovila arkanđela u travničkoj župi Ovčarevo.

Kopirati
Drag cursor here to close