Ćorić u gostima

Čović: Prepoznata potreba da unutar HDZ-a napravimo zaokret

Čović je u izjavi za medije naveo da je Ćorića upoznao s rezultatima lokalnih izbora u BiH, uz posebnu pažnju usmjerenu na predstojeće izbore u Gradu Mostaru.
Vijesti / Politika | 04. 12. 2020. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastao se u Mostaru sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja u Vladi Republike Hrvatske, Tomislavom Ćorićem.

Sastanak je održan u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, a prisustvovali su mu i Darijana Filipović, potpredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH, Mario Kordić, nosilac liste HDZ-a BiH za Gradsku izbornu jedinicu Mostar i Slaven Zeljko, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar. U ime Vlade Hrvatske uz ministra Ćorića pojavio se i Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Foto: Bljesak.info / Čović i Zeljko

Čović je u izjavi za medije naveo da je Ćorića upoznao s rezultatima lokalnih izbora u BiH, uz posebnu pažnju usmjerenu na predstojeće izbore u Gradu Mostaru.

"Prezentirali smo ambicije i planove, kao i prepoznatu potrebu da unutar HDZ-a napravimo zaokret i mladošću i energijom od Mostara napravimo veliko središte. Nadam se da ćemo biti uvjerljivi pobjednici u ovom gradu i da ćemo imati funkcionalno Gradsko vijeće, te da ćemo donijeti novu dimenziju razvoju Mostara", izjavio je Čović.

Foto: Bljesak.info / Ćorić i Čović

Kazao je i kako se u Mostaru mora stvoriti ambijent za zajednička ulaganja i investicije, kao i da se svim budućim vijećnicima i gradonačelniku mora dati do znanja da imaju veliku podršku kada je riječ o ekonomiji.

Prokomentirasmo je i nedavne odluke PIC-a.

"One su na tragu kontinuiteta njihovog dosadašnjeg rada. Uskoro ćemo imati niz sastanaka sa predstavnicima međunarodnih institucija, a nadam se da ćemo imati i pripremljen okvir pregovaranja o izmjenama Izbornog zakona već 17. prosinca. Naše je da radimo u interesu triju naroda i svih žitelja BiH. Za nas nitko nikad neće donijeti nikakvu odluku, to mi moramo", kazao je Čović.

Foto: Bljesak.info / Tomislav Ćorić

Ministar Ćorić naveo je kako je današnji razgovor išao u nekoliko smjerova, te da su teme osim političke, bile i ekonomske naravi.

"Hrvatska snažno podupire ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine i vašu zemlju na putu k europskim integracijama. BiH je vrlo važan trgovinski partner Hrvatske, podsjetit ću da veliki broj naših poduzeća posluje ovdje, tako da smatram da ta gospodarska suradnja mora biti još i bolja. Na tome ćemo svakako raditi. COVID kriza ostavlja traga, a sljedeća godina će svakako biti godina oporavka. Drago mi je što će Mostar uskoro ući u novu fazu nakon izbora, jer ovaj grad može biti jedan od centara BiH", rekao je Ćorić.

Kopirati
Drag cursor here to close