Važan iskorak

Čović pozdravio formiranje Povjerenstva za suradnju s NATO savezom

''Kontinuirano napredovanje na našem euroatlantskom putu doprinosi stabilnosti i napretku BiH i našim međunarodnim partnerstvima'', objavio je Čović na twitteru.
Vijesti / Politika | 24. 02. 2021. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo zbog formiranja Povjerenstva za suradnju s NATO savezom.

''Važan iskorak za NATO put Bosne i Hercegovine upravo je postignut današnjim formiranjem Povjerenstva za NATO suradnju. Kontinuirano napredovanje na našem euroatlantskom putu doprinosi stabilnosti i napretku BiH i našim međunarodnim partnerstvima'', objavio je Čović na twitteru.

Vijeće ministara BiH danas je usvojilo odluku o Povjerenstvu za suradnju s NATO-om, kao i Program reformi koji će biti proslijeđen u Bruxelles.

Po ovom pitanju oglasili su se i iz Čovićeve stranke.

''Formirano NATO povjerenstvo je produkt snažnih političkih napora legitimnih hrvatskih predstavnika i motiv za buduće razgovore o europskom Izbornom zakonu BiH
Osnivanje NATO povjerenstva za transatlantske integracije predstavlja snažan iskorak u sigurnosnom smislu, osiguravanju stabilnosti Bosne i Hercegovine, regije i jugoistočnog dijela Europe'', poručili su iz HDZ-a BiH.

''Ključni doprinos u postizanju preduvjeta za službeno osnivanje ovog tijela rezultat je djelovanja legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda i politike koju zastupaju predstavnici HDZ-a BiH i HNS-a, ne samo u ovom sazivu Vijeća ministara, nego i u onim prethodnim'', dodali su.

Naveli su kako pozdravljaju pronalazak modusa za rad ovog tijela, kao i sve buduće aktivnosti koje slijede u ovome kontekstu.

''Upravo snažnim zagovaranjem nužnog iskoraka i diplomatskim aktivnostima uspio se napraviti jedan ovakav podvig koji ima razne benefite za Bosnu i Hercegovinu i njene institucije, kao i osiguranja trajnog mira u europskim i globalnim okvirima.
Unatoč različitim političkim poimanjima i afinitetima prema NATO-u koji postoje u Bosni i Hercegovini, HDZ BiH nastavlja svoje snažno političko i diplomatsko djelovanje u pogledu NATO integracija. Također, ovakav politički iskorak treba poslužiti kao snažan motiv za intenzivne razgovore u procesu donošenja novog, europskog Izbornog zakona BiH kao političkog prioriteta od ključne važnosti za našu zemlju. Na tragu ovog uspješnog dogovora priželjkujemo i istu razinu otvorenosti i konstruktivnog rada koji će rezultirati konačnim dogovorom i na temu koja usmjerava budućnost europske BiH'', naveli su iz HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close