Uvjeti

Čović poručio: Raditi nove eksperimente bilo bi neodgovorno

''Osobito smo odgovorni u ime hrvatskog naroda i jasno je da ne postoji nikakva mogućnost da bez Izbornog zakona raspravljamo neke druge modalitete oko uspostave vlasti ili nekih budućih političkih aranžmana'', naglasio je
Vijesti / Politika | 14. 10. 2019. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Raditi nove eksperimente, a da nismo otklonili probleme koji su nastali upravo zbog nelegitimnog predstavljanja nakon Općih izbora 2018.godine bilo bi neodgovorno'', rekao je to u razgovoru za BHRT predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

Istaknuo je kako njegova stranka nije neodgovorna politička opcija,te da ona preuzima na sebe potpunu odgovornost za preuzimanje svih političkih procesa u BiH.

''Osobito smo odgovorni u ime hrvatskog naroda i jasno je da ne postoji nikakva mogućnost da bez Izbornog zakona raspravljamo neke druge modalitete oko uspostave vlasti ili nekih budućih političkih aranžmana'', naglasio je.

Najavio je kako će Hrvatski narodni sabor (HNS) danas uputiti dopis kojim će pokrenuti raspravu o Izbornom zakonu.
Čović je, osim o ovoj inicijativi, govorio o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, zastoju u formiranju vlasti te o ubjetima za održavanje lokalnih izbora u Mostaru.

Video: Dragan Čović o dopisu kojim će pokrenuti raspravu o Izbornom zakonu

 

Kopirati
Drag cursor here to close