Banski dvori

Čović-Plenković: Ključno osigurati poštivanje sva tri konstitutivna naroda u BiH

Čović je upoznao predsjednika Vlade RH o preprekama, ali i nužnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama, posebice Vijeća ministara BiH.
Vijesti / Politika | 18. 07. 2019. u 21:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u četvrtak u Banskim dvorima predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića. 

Razgovarali su o odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te aktualnoj političkoj situaciji u BiH, a važnim su ocijenili otvorenu komunikaciju i rješavanje svih otvorenih pitanja u duhu dobrosusjedskih odnosa, objavljeno je na službenim stranicama Vlade RH. 

Čović je upoznao predsjednika Vlade RH o preprekama, ali i nužnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama, posebice Vijeća ministara BiH. 

Ocijenio je kako su legitimni predstavnici Hrvata u BiH spremni na suradnju, uz izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili ustavnost i demokratičnost izbornog procesa, uz uvažavanje načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama.
  
 Predsjednik hrvatske vlade još jednom je iskazao punu potporu Bosni i Hercegovini u provedbi reformi usmjerenih na približavanje članstvu u Europskoj uniji.  

Posebno važnim istaknuo je poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a osobito Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda, navodi se u objavi.

Kopirati
Drag cursor here to close