Predsjednički izbori u RH

Čović obavio građansku dužnost u Mostaru

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović glasovao je u nedjelju na predsjedničkim izborima za predsjednika RH.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2020. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović glasovao je u nedjelju na predsjedničkim izborima za predsjednika RH.

Čović je svoje biračko pravo iskoristio u Mostaru.

Na biralište je došao u pratnji supruge.

''Mislim da će biti veća izlaznost u BiH sada u drugom krugu, a nadam se da će tako biti i u Republici Hrvatskoj. Priželjkujem kontinuitet jednog razmisljanja predsjednce RH kada je u pitanju BiH u cjelini, a posebno hrvatski narod u BiH'', rekao je Čović novinarima.

Na upit je li HDZ BiH organizirao autobuse kako bi birači mogli doći na biračka mjesta, rekao je kako je ''HDZ BiH poduzeo sve da svaki Hrvat koji želi glasovati to može uraditi.

Foto: Bljesak.info / Čović obavio građansku dužnost u Mostaru

''Kao najorganiziranija hrvatska stranka u BiH uradili smo sve da nijedan birač koji želi glasovati ne ostane kući, nego da može doći u Mostar, Livno, Tuzlu, Vitez... da obavi svoju građansku dužnost, posebice imajući u vidu da malo sredina ima konzularna predstavnštva gdje se može glasovati'', rekao je Čović. 

Za aktualnu predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović poručio je kako je tijekom cijelog mandata imala kontinuiran odnos prema Hrvatima u RH, a za Zorana Milanovića da je kao predsjednik Vlade RH dao poseban obol te kako HDZ BiH cijeni činjenicu da je došao u Mostar za vrijeme nereda.

Foto: Bljesak.info / Čović obavio građansku dužnost u Mostaru

Podsjetimo, na biralištima u Mostaru od samog otvaranja su velike gužve, a birališta su otvorena bez kašnjenja, u 7.00 sati.

Biračka mjesta, kojih je u Hrvatskoj 6.409, otvorena su od 7 do 19 sati do kada je zabranjena svaka izborna promidžba. Osim u Hrvatskoj, hrvatski se predsjednik bira u još 47 država, pravo glasa u nedjelju ima 3. 860.000 birača, oko 5.400 više u odnosu na prvi izborni krug, 22. prosinca.

Inače, kandidati petogodišnju dužnost su sadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ) i bivši premijer Zoran Milanović (SDP). 

Kopirati
Drag cursor here to close