Je li već kasno?

Čović o odlasku mladih: Moramo promijeniti obrazovni sustav

''Obrazovni sustav moramo sami modernizirati i ponuditi nova znanja, prije nego netko drugi, integracijskim procesom ulaska u Europsku uniju, od nas zatraži prilagodbu'', istaknuo je Čović.
Vijesti / Politika | 17. 05. 2018. u 20:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Problem iseljavanja stanovništva jednako pogađa sve narode Bosne i Hercegovine.  Svi zajedno moramo tražiti rješenje ovog problema'', rekao je Čović u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti izlažući na temu ''O ljudskim pravima u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na status konstitutivnog hrvatskog naroda". 

Kao jedno od rješenja naveo je promjenu našeg koncepta obrazovanja i prilagodbu tržištu rada.  

''Obrazovni sustav moramo sami modernizirati i ponuditi nova znanja, prije nego netko drugi, integracijskim procesom ulaska u Europsku uniju, od nas zatraži prilagodbu'', istaknuo je Čović.

U svom predavanju Čović je kazao kako se na svim razinama vlasti u BiH mora osigurati legitimno predstavljanje hrvatskog naroda, kroz potpuno ostvarenje načela konstitutivnosti, odnosno jednakopravnosti, istovremeno poštujući principe i osnovne vrijednosti Europske unije i poštivanja ljudskih prava. 

''Da bi se zaštitila kolektivna prava u BiH, a nastavno na odluke Ustavnog suda BiH, morat će se tražiti aranžman kojim bi se uspostavila ravnoteža između građanskog i kolektivno-etničnog uređenja, kako se ne bi napravila diskriminacija prema bilo kojem pojedincu ili grupi'', istaknuo je Čović. 

Kopirati
Drag cursor here to close