Oglasio se lider HNS-a

Čović o Banja Luci: Stop mržnji

''Zaustavimo zlonamjernu i štetnu propagandu, medijska podmetanja i dezinformiranje'', napisao je na Twitteru Čović.
Vijesti / Politika | 10. 01. 2019. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović oglasio se na svom Twitter nalogu zbog nazočnosti obilježavanju Dana Republike Srpske i poručio kako se ''samo bezuvjetnim uzajamnim priznanjem, uvažavanjem i poštovanjem mogu unaprijediti odnosi u BiH.''.

 "Samo bezuvjetnim uzajamnim priznanjem, uvažavanjem i poštovanjem možemo unaprijediti odnose u našoj domovini BiH, a u interesu zajedničke EU budućnosti i prosperiteta svih konstitutivnih naroda.  

Zaustavimo zlonamjernu i štetnu propagandu, medijska podmetanja i dezinformiranje.

Okrenimo se jedni drugima i gradimo odnose povjerenja na temelju ustavnih načela konstitutivnosti i legitimnog demokratskog predstavljanja! STOP MRŽNJI !!!!", napisao je Čović na Twitteru. 


U Republici Srpskoj 9. siječnja se obilježava u znak sjećanja na taj datum iz 1992., kada je samozvana "skupština srpskog naroda", kojom su upravljali Radovan Karadžić i Momčilo Krajišnik, donijela odluku o proglašenju "republike srpskog naroda u BiH".

Proslavu su ignorirali gotovo svi predstavnici diplomatskog zbora u BiH.

U Banja Luci je, međutim, bio i veleposlanik RH u BiH Ivan Del Vecio, a tim povodom Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je u četvrtak da nije bilo upoznato s odlaskom hrvatskog veleposlanika na prijem povodom neustavno proglašenog dana Republike Srpske i da je on je zbog toga povučen u Zagreb na konzultacije.

Kopirati
Drag cursor here to close