Posjeta Parlamentu FBiH

Čović: Nema prepreka za ispunjavanje preduvjeta za kandidatski status

''Ono što predstavlja problem je kako parlamentarnu većinu motivirati da u hodu riješi neke od problema koji su nas do sada opterećivali'', rekao je Čović.
Vijesti / Politika | 17. 10. 2017. u 16:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas u Sarajevu nakon sastanka s predstavnicima Parlamenta FBiH da nema nijedne prepreke za ispunjavanje preduvjeta za podnošenje zahtjeva za kandidatski status BiH za članstvo u Europskoj uniji u ovoj godini.

''Ono što predstavlja problem je kako parlamentarnu većinu motivirati da u hodu riješi neke od problema koji su nas do sada opterećivali jer nam je ostalo vrlo malo vremena da napravimo veliki iskorak kad je u pitanju vanjska politika Bosne i Hercegovine'', rekao je Čović.

Smatra da će u sljedećim danima biti potrebna inicijativa triju stranaka koje čine većinu u Federaciji BiH kako bi oko ključnih tema zauzeli zajednička stajališta i napravili plan do kraja godine.

 

''Pitanja oko kojih postoji više problema treba ostaviti za rješavanje nakon nove godine, dok ono što smo usaglasili a tiče se reformskih procesa treba završiti u ovoj godini. Tada možemo prijatelje iz EU informirati da smo na dobrom putu pa da se onda oni oglase oko našeg kandidatskog statusa'', naveo je Čović.

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara istaknula je da su ona i kolega Mušić u ime oba doma preuzeli obaveze u vezi sa zakonom iz reformske agende, a najvažnije je usvajanje proračuna do kraja godine.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić kazao je da su Čovića informirali o radu Parlamenta i njihovim nastojanjima da Federacija stabilno okonča tekuću godinu i tako uđe u 2018. u duhu Reformske agende kao mandatnog dokumenta.
Kopirati
Drag cursor here to close