Drugi bi birali

Čović: Navikli smo na turbulencije 'devedesetke'

Potvrdio je da su usvojeni ključni dokumenti i definirana izborna tijela te stožer za predstojeće opće izbore.
Vijesti / Politika | 23. 03. 2018. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nećemo pasti u napast da razgovaramo o izborima, a da smo daleko od izmjena Izbornog zakona. Danas smo usvojili ključne dokumente, definirali izborna tijela, izborni stožer, razgovarali smo o svemu što trebamo raditi", rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović u obraćanju medijima nakon sjednice Predsjedništva ove stranke koja je održana u Mostaru.

Potvrdio je da su usvojeni ključni dokumenti i definirana izborna tijela te stožer za predstojeće opće izbore.

Naglasio je kako je potrebno provesti odluku Ustavnog suda i izabrati legitimne predstavnike hrvatskog naroda kao i da hrvatski narod bira svoje predstavnike. Promjene se, kako je rekao, moraju izglasati u parlamentarnoj većini.

"Odluka Ustavnog suda je odluka Ustavnog suda. Mi je moramo provesti na svim administrativnim razinama vlasti. Mi trebamo naći rješenje koje neće biti kočnica da se izbori održe i implementiraju rezultati", izjavio je Čović dodavši kako HDZ nema što tumačiti presudu nego da je treba provesti.

Naveo je kako se ne krije želja nekih da Hrvatima ponovno biraju predstavnike.

"Želja je Hrvatima ponovo birati predstavnike. O tome se ne krije, koriste se riječi za koje je upitno jesu li primjerene. Kazao sam šta je nama prihvatljivo, kompromis je ogroman. Može bilo koje rješenje koje daje legitimnog predstavnika", izjavio je.

Govoreći o nastupu na izborima, rekao je kako je uvjeren da će stranke okupljene oko HNS-a pokazati pravu snagu, te da će velika većina stranaka HNS-a ići zajedno na izbore.

Komentirajući priopćenje iz Viteza u kojem je navedeno kako će sve stranke HNS-a zajedno na izbore, a na koje je reagirala 'devedesetka', Čović je rekao kako je na sjednici bio izražen ''dosta jedinstven stav oko svih stranaka''.

Dodao je kako u Vitezu nisu bili predstavnici HDZ-a 1990, da su dobili njihovo odgovor i da ga on uvažana.

''Navikli smo na njihove turbulencije. I kada predsjednik stranke odgovara nama, njegov županijski odbor napiše priopćenje. Bolje da priopćenje ide s vrha stranke. Dobio sam puno priopćenja, iz županijskog odbora HDZ 1990 u Sarajevu, pa im predsjednik županijskog odbora pređe u SDA. Ne znam kad će drugi prijeći'', izjavio je Čović.
 

Kopirati
Drag cursor here to close