Glasovao u Mostaru

Čović: Nakon ponoći ćemo imati jasnu poruku da žitelji BiH žele brzi napredak ka EU

Hrvatski član Predsjedništva BiH te kandidat za istu poziciju Dragan Čović građansku dužnost ispunio je u Mostaru.
Vijesti / Politika | 07. 10. 2018. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mislim da ćemo već nakon ponoći imati jasnu poruku svih žitelja BiH da žele jedan brzi napredak ka Europskoj uniji, da žele BiH koja će se vrlo brzo transformirati u jedno moderno i uređeno društvo u kojem će apsolutno tri konstitutivna naroda biti do kraja ustavna i jednakopravna te neće razmišljati o svojim ugroženostima. Duboko sam uvjeren da to danas na isti način vide i žitelji bošnjačke, srpske i hrvatske nacionalnosti i svi oni koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici konstitutivnih naroda'', izjavio je Dragan Čović nakon što je obavio građansku dužnost u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. 

Foto: Bljesak.info / "Okrenite drugu stranicu" 

Hrvatski član Predsjedništva BiH te kandidat koalicije Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH ističe da se izgubilo povjerenje u koalicijskim partnerima na svim razinama vlasti.

''Prve dvije godine je to išlo jako dobro, a onda smo u zadnjih godinu i pol dana ušli u predizbornu euforiju što se nikada do sada nije dogodilo. Tada je narušeno povjerenje između svih partnera koji su činili vlast, osobito u Federaciji BiH''.

''Čini mi se da razgovorili koji su se vodili u posljednje vrijeme daju šansu da mi ovaj put partnerstvo napravimo uz naš jedan plan u kojem ćemo imati vrlo jasno reformsku agendu, a ne reda radi popunjavati mjesta'', kazao je Čović novinarima.

Foto: Bljesak.info / Obavljanje građanske dužnosti 

Na pitanje hoće li se nakon izbora riješiti problem odabira izaslanika u Domu naroda Parlametna FBiH te na državnoj razini, Čović kaže da se nada da će se nadvladati taj problem.

''Mudrost naših naroda u BiH je takva da ćemo nadvladati taj problem legitimnog predstavljanja koji danas nije u definiran u Izbornom zakonu i čini mi se da će se to večeras dogoditi kada budemo zbrajali rezultate. Onda nije teško doći do riješenja. Ima pesimista koji misle da ćemo ući u krizu, ali ja duboko vjerujem da smo mi dovoljno mudri da ćemo izabrati put brze uspostave vlasti da prije izbora za Europski parlament dobijemo kandidatski status'', smatra Čović.

Foto: Bljesak.info / Izjava za medije nakog glasanja 

Za kraj se dotaknuo i problema neodržavanja Lokalnih izbora u Mostaru.

''Jedan od paketa ovih reformskih aktivnosti će biti Izborni zakon, do toga da danas odmah riješimo da mi u ovoj godini znamo da ćemo izbore u Mostaru imati po jasnim pravilima do dvije godine, a ne dva mjeseca pred izbore o tome pričati'', zaključio je Dragan Čović.

Foto: Bljesak.info / Utvrđivanje identiteta
Kopirati
Drag cursor here to close