Suljagić

Čović na meti ljevice: On je najveći neprijatelj BiH nakon Karadžića

Naime, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik DF-a Željko Komšić i Suljagić iz GS-a gostovali su u emisiji ''Pošteno'' Federalne televizije govoreći o ujedinjenju ljevice.
Vijesti / Politika | 03. 04. 2018. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U ovom trenutku je najvažnije da Dragan Čović ne bude član Predsjedništva BiH nakon ovih izbora'', rekao je Emir Suljagić član Građanskog saveza dodavši kako je Čović ''najveći neprijatelj BiH nakon Radovana Karadžića'' i da je ''atomski dinamit u temeljima ove države'' i da je spreman na nasilje.

Naime, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik DF-a Željko Komšić i Suljagić iz GS-a gostovali su u emisiji ''Pošteno'' Federalne televizije govoreći o ujedinjenju ljevice.

Komšić je rekao da nema sumnje da ljevica može pobijediti nacionalne stranke ako bude ujedinjena, naročito ako im se pridruži i Naša stranka i dodao kako su ljubi u BiH pametniji nego što to političari misle.

Nikšić je rekao kako će se naći način da stranke ljevice budu jedno. Istaknuo je kako je važno pobijediti i postići da Čović i SDA nemaju članove u Predsjedništvu BiH, ali je, dodao je, još važnije da nemaju većinu u Parlamentu. On je rekao da HDZ nije jak jer imaju Čovića u Predsjedništvu, već zbog toga što imaju većinu u Parlamentu, ali i kroz ministarstva, poput ministarstva financija.

Suljagić, s druge strane, ističe da je za ljevicu vrlo važna i pozicija člana u Predsjedništvu BiH, koji je reprezent zemlje u svijetu. Upozorio je da nakon izbora u listopadu objektivno postoji opasnost da se Dodik povuče u RS a HDZ u županije gdje ima većinu, te da u tim dijelovima vladaju na način kako to oni nametnu.

Na pitanje na koji način se to može spriječiti, Komšić je rekao da se ta opasnost može izbjeći ako se animiraju glasači koji do sada nisu glasali na izborima.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona u BiH, Komšić je rekao da su izmjene neophodne, ali da on neće pristati na legalizaciju etničkog čišćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close