Susret

Čović kod kardinala

Čović je upoznao kardinala Puljića o vođenim razgovorima o implementaciji izbornih rezultata
Vijesti / Politika | 27. 09. 2019. u 14:27 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan čović susreo se u Sarajevu sa Vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, priopćeno je u petak iz parlamenta.

Prilikom susreta koji je održan u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, Čović i kardinal Puljić razgovarali su aktualnome stanju, te su razmijenili mišljenja o društveno – političkim prilikama u domovini Bosni i Hercegovini.

Čović je upoznao kardinala Puljića o vođenim razgovorima o implementaciji izbornih rezultata, kako bi se napokon uspostavila učinkovita vlast na svim razinama u BiH, nastavio investicijski zamah, kao i neophodni projekti i reforme, priopćeno je.

Također, istaknuto je kako se moraju pronaći zajednička rješenja te iskazati spremnost za gradnju iskrenih odnosa i uvažavanja. Hrvatska strana, navode, nema dvojbi, snažno zagovara ubrzani put euroatlantskih integracija za BiH. Kao izlazak iz krize dr. Čović je naveo isključivo međusobno uvažavanje i zajednički dogovor SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH.

Napredak, stabilnost, uvažavanje i nastavak reformskih procesa u Bosni i Hercegovini prioritet je Hrvatskog narodnog sabora, naveo je dr. Čović, te kazao, HNS neće odustati od rješavanja ključnih pitanja kako bi Hrvati bili istinski jednakopravni s ostala dva konstitutivna naroda u BiH.

Razgovaralo se, tvrde, o stanju Hrvata katolika te svim izazovima i prijetnjama za hrvatsku opstojnost u Bosni i Hercegovini.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo susretom, te je dogovorena daljnja komunikacija s ciljem bolje informiranosti o stanju hrvatskog-katoličkog puka u Bosni i Hercegovini.

Čović je na kraju susreta zahvalio kardinalu Puljiću na njegovoj prije svega duhovnoj potpori, te mu je darovao svoje dvoknjižje Iznad crte i Iznad crte 2, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close