Sastanak u Zagrebu

Čović kod Grabar-Kitarović: Poslije izbora najvažnije očuvati stabilnost BiH

Hrvatski član Predsjedništva BiH na početku susreta informirao je predsjednicu Grabar-Kitarović o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH
Vijesti / Politika | 25. 07. 2018. u 17:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Čović kod Grabar-Kitarović

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao se u Zagrebu s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Hrvatski član Predsjedništva BiH na početku susreta informirao je predsjednicu Grabar-Kitarović o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH, kao i o europskoj perspektivi BiH.

Kako se navodi u priopćenju Predsjedništva, Čović je kazao je tom prigodom kako će Hrvati BiH, unatoč tome što Izborni zakon nije promijenjen, nastaviti inzistirati na poštivanju ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama u BiH. Istaknuo je također da će u poslijeizbornom razdoblju upravo najvažnije biti očuvati stabilnost, kako bi se što brže i bez velikih prepreka formirala vlast.

Također je upoznao predsjednicu Republike Hrvatske s inicijativom Predsjedništva BiH za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja UN Agende 2030 s predsjednicima susjednih zemalja - Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore, koji su također potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji, priopćeno je. Agendu 2030 Bosna i Hercegovina je, kao međunarodnu obvezu, preuzela 2015. godine.

Na kraju susreta, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako će Republika Hrvatska nastaviti pružati svoju punu i nedvojbenu potporu unutarnjem razvoju BiH, kao i napretku prema članstvu u Europskoj uniji i punoj aktivaciji MAP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close