Online sastanak

Čović - Kavalec: Kvalitetno procijeniti je li vrijeme za izbore

Uzimajući u obzir aktualno zdravstveno - epidemiološko stanje, mora se utvrditi kvalitetna procjena uvjeta za održavanje ili eventualno prolongiran
Vijesti / Politika | 27. 04. 2020. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je održao online sastanak s voditeljicom Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj zdravstvenoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Uz mjere pomoći zdravstvenom sustavu, sugovornici su komentirali i konkretne mjere pomoći gospodarstvu pri stabilizaciji i oporavku ekonomskih prilika u Bosni i Hercegovini.

Važnim je naglašena dobra komunikacija, razumijevanje i suradnja političkih dužnosnika svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, kako bi se problemi brže rješavali, te donoslile kvalitetne odluke prilikom saniranja socio-ekonomskih posljedica.

Komentirajući organiziranje i održavanje lokalnih izbora u BiH, sugovornici su se složili o tome kako se, uzimajući u obzir aktualno zdravstveno - epidemiološko stanje, mora utvrditi kvalitetna procjena uvjeta za održavanje ili eventualno prolongiranje izbora.

Osim o zdravstveno - gospodarskim temama, tijekom sastanka razgovarano je i o političkim aktivnostima.

Naglašeno je kako se Bosna i Hercegovina, u trenutnoj situaciji, ne smije odmaknuti od visokih standarda po pitanju napretka u procesu euroatlantskih integracija.

Kopirati
Drag cursor here to close