Suosjećanje

Čović iskazao zabrinutost zbog potresa: RH može računati na pomoć BiH

Čović navodi kako nas je s velikom tugom zatekla vijest o posljedicama potresa koji je jutros pogodio područje Zagreba i nanio veliku materijalnu štetu.
Vijesti / Politika | 22. 03. 2020. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Doma naroda BiH Dragan Čović uputio je u nedjelju potporu predsjedniku Republike Hrvatske, premijeru RH i predsjedniku Hrvatskog sabora, zbog potresa koji je pogodio glavni grad te države.

Čović navodi kako nas je s velikom tugom zatekla vijest o posljedicama potresa koji je jutros pogodio područje Zagreba i nanio veliku materijalnu štetu.

Dozvolite mi, naveo je, ovim putem izraziti svoju zabrinutost i suosjećanje u ime Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i u svoje osobno.

''Republika Hrvatska i hrvatski narod može računati na potporu i pomoć susjedne Bosne i Hercegovine, kao i svoga hrvatskoga naroda u njoj, osobito u ovim teškim trenutcima kada se uz sve nedaće uzrokovane širenjem zaraze koronavirusom, Hrvatska suočava i s posljedicama ovakve prirodne katastrofe kakav je potres'', stoji u dopisu.

Velike nesreće i katastrofe, dodaje, ne poznaju prirodne i političke granice. One su izazov kako za cijelo čovječanstvo tako ponajviše za zemlje u susjedstvu.

''Duboko vjerujem kako ćemo i ovaj izazov prebroditi uz uzajamnu pomoć i u budućnosti nastaviti promicati rješenja kojima će se omogućiti bolja međusobna suradnja kao dugoročan proces koncepta promišljanja i djelovanja, upravo kako bi u ovakvim trenutcima bili solidarni i mogli pomoći jedni drugima'', naveo je Čović u dopisu.

Kopirati
Drag cursor here to close