Zaključili lideri stranaka

Čović i Izetbegović zaključili: Hitno nam treba medicinska oprema

Lideri su razgovarali o nabavci zaštitne opreme i zaključili da t0 mora biti prioritetno pitanje za sve.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2020. u 16:44

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas je razgovarao telefonom s Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA i zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Prilikom razgovora razmijenjena su mišljenja o stanju u zdravstvu i poduzetim mjerama s ciljem suzbijanja širenja pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

Posebno se razgovaralo o nabavci zaštitne opreme što mora biti prioritetno pitanje za sve.

''Podržana je zajednička odluka predsjedatelja Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o zahtjevu da se BiH ali i druge zemlje Zapadnog Balkana izuzmu iz odluke iz zabrane izvoza medicinske opreme iz EU zbog pandemije koronavirusa'', navodi se u priopćenju HDZ BiH.

''Tijekom razgovora naglašena je važnost zajedničke koordinacije, sukladno nadležnostima, kako bi se iskazala solidarnost i donijele potrebne odluke za pomoć ljudima koji su u posebnoj potrebi. Osobe i obitelji koje su i koje će biti ekonomski pogođene pandemijom koronavirusa moraju biti prvi prioritet i predmet Vlada svih razina'', zaključuju iz HDZ BiH.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close