Tko je otvorio granice?

Čović: Hvala Plenkoviću

Čović je, navodi stranka, pozdravio takvu odluku i brzu reakciju vlasti RH.
Vijesti / Politika | 29. 06. 2020. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hvala premijeru Plenkoviću na brzoj reakciji i racionalnoj odluci. Bosna i Hercegovina je već dio Europe i ovo je podvig europske Bosne i Hercegovine“ istaknuo je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon najave o mogućem ukidanju mjere o obveznoj samoizolaciju prilikom ulaska građana BiH u Hrvatsku.

Čović je u priopćenju za javnost naveo kako ''nikakva granica ne može odvojiti hrvatsko biće''.

''Najava ministra MUP-a i šefa Nacionalnog stožera civilne zaštite RH Davora Božinovića o otvaranju granice s Bosnom i Hercegovinom, odnosno ukidanju mjere samoizolacije za državljane BiH koji ulaze u RH otklonili su sve teorije kako BiH ostaje tampon zona bez mogućnosti protoka ljudi prema RH'', priopćio je HDZ BiH navodeći kako se ''ministar Božinović istaknuo je kako od sutra (utorak) ukidaju takve mjere''.

Čović je, navodi stranka, pozdravio takvu odluku i brzu reakciju vlasti RH.

''Jasno je da Vlada RH na čelu s premijerom Plenkovićem mora djelovati i donositi konkretne odluke koje nekad ne budu dočekane blagonaklono i to je sasvim normalno. Međutim, čim su te mjere donesene, istaknuli smo kako nema potrebe za panikom. Prisjetite se i poteza Vlade RH u situaciji kada su pojedine zemlje stavljale žilet žice zbog problema s migrantima, što je premijer Plenković u startu odbio jer nikakva granica prema svom narodu u drugoj državi ne dolazi u obzir. Ista stvar je i sada. Nikakva granica ne može odvojiti hrvatsko biće i jedan narod u dvije domovine'', rekao je Čović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close