Novi/stari predsjednik Vlade

Ćosić: Idemo dalje u stabilizaciju prilika u ŽZH

Novi/stari predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, kojemu je ovo treći mandat, istaknuo je da nije bilo nikakvoga razloga čekati daljnje rokove za formiranje vlade u ŽZH.
Vijesti / Politika | 17. 12. 2018. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova Vlada Županije Zapadnohercegovačke svečano je prisegnula u ponedjeljak u Širokom Brijegu nakon što ju je na drugoj redovnoj sjednici potvrdila Skupština ŽZH.

Novi/stari predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, kojemu je ovo treći mandat, istaknuo je da nije bilo nikakvoga razloga čekati daljnje rokove te da su u ŽZH to znali već poslije izbora s obzirom da HDZ BiH ima većinu u Skupštini ŽZH.

Podsjećamo, HDZ BiH je s koalicijskim partnerima osvojio 16 od 23 mandata u Skupštini ŽZH.

''Očekujem kontinuitet s obzirom da je Vlada i u prethodnom mandatu bila većinska odnosno HDZ-ova. Mi smo prezentirali ono što smo činili u prošlom mandatu, također smo najavili što ćemo činiti u narednom razdoblju i s tim obećanjima i programima dobili smo ovakav mandat'', izjavio je Ćosić novinarima.

Foto: Bljesak.info / Svečana prisega nove Vlade ŽZH

Prema statističkim podacima, Županija Zapadnohercegovačka je druga najrazvijenija županija u Federaciji BiH odmah nakon Županije Sarajevo koja je ipak privilegirana.

''Idemo dalje u stabilizaciju prilika u županiji, idemo dalje u projekte i izradu strategija. Želimo da naša županija bude na onom mjestu koje joj i statistički pripada tj. da se stvara što povoljnija klima u županiji, kako socijalna tako i razvojna. Za takvo nešto nam je potreban okvir i sredstva s obzirom da znate da kreiranje tog poslovnom okruženja u BiH je uglavnom prepušteno lokalnim zajednicama jer nemamo okvire na državnoj ili federalnoj razini. Zato smo mi tu kao županija da stvaramo okvire i strategije i da podupiremo, u svakom smislu, svaku ideju i inicijativu koja će dovesti do većeg broja zaposlenik i do boljeg okruženja i života u Županiji Zapadnohercegovačkoj'', zaključio je Ćosić. 

Inače, po završetku sjednice Skupštine ŽZH, nova Vlada održala je svoju prvu sjednicu.

Foto: Bljesak.info / Zdenko Ćosić
Kopirati
Drag cursor here to close