''Ne možemo utjecati na bošnjački blok''

Čolak: Nije nam po volji ulazak Komšića u vlast

''Mi smo svjesni opstrukcija koje će na ovom putu biti. Iz svega ovoga nije vidljivo da će se ta politika promijeniti, jer ona je uperena protiv temeljnih interesa hrvatskog naroda'', kaže Čolak.
Vijesti / Politika | 31. 05. 2019. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH i visoki dužnosnik HDZ-a BiH Bariša Čolak smatra realističnim Mišljenje Europske komisije o tome što BiH treba učiniti da bi stekla status kandidata za članstvo u EU.

Ističe kako je to Mišljenje u skladu s politikom HNS-a, dok za izjave člana Predsjedništva BiH Željka Komšića kaže kako su nebulozne i neutemeljne.

"Dakle, tu je sve ono što smo i ranije znali da treba napraviti, s tim što se sad na jedan način eksplicitnije poziva na promjenu nekih vrlo ključnih zakona kao što je zakon o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH, Ustavnom sudu BiH, gdje se po prvi put poziva na rješavanje pitanja stranih sudaca u Ustavnom sudu BiH što je zaista jedna novina da se i Europska komisija o tome izjasnila", kaže Čolak za Hrvatski Medijski Servis.

Upitan može li strankama Hrvatskog Narodnog Sabora biti prihvatljiva u vlasti na državnoj i federalnom nivou Demokratska fronta Čolak kaže kako hrvatska strana ne može utjecati na to tko će činiti bošnjački blok u vlasti.

"Nama to ne može biti po volji ali mi jednostavno ne možemo utjecati na to tko će činiti taj bošnjački blok. Mi smo svjesni opstrukcija koje će na ovom putu biti. Iz svega ovoga nije vidljivo da će se ta politika promijeniti, jer ona je uperena protiv temeljnih interesa hrvatskog naroda. Na žalost to je tako. A naša politika je zagovaranje jednake pozicije hrvatskog naroda s druga dva naroda i ta politika ne bi ni jednome dobronamjernom čovjeku, bez obzira kojem on narodu pripada, trebala smetati i takva politika jedino drži na okupu BiH", kazao je Čolak.

Kopirati
Drag cursor here to close